Main Content

2 hráči, ktorí v lete môžu opustiť Edmonton Oilers

nedeľa, 27. marec 2022 11:18 | Autor: Róbert Kalnický

Edmonton Oilers
Edmonton Oilers | zdroj: TASR

GM Ken Holland má pred sebou náročné leto. Pod platovým stropom totiž má Edmonton Oilers len 17 miliónov dolárov a bude potrebovať vymyslieť čo s hráčmi ako Mike Smith, Tyson Barrie, Kyle Turris, Jesse Puljujärvi, Devin Shore, Duncan Keith či Zack Kassian. Už dnes je jasné, že na nových zmluvách sa nedokáže dohodnúť so všetkými, avšak niekto bude musieť Olejárov opustiť.

Prvým je Tyson Barrie. Jeho rolu totiž v tíme z Alberty dokázal prevziať mladší Evan Bouchard. Očakávalo sa, že Ken Holland skúseného 30-ročného Kanaďana vymení už pred Trade Deadline, no neprišlo to. V lete však pravdepodobne už bývalý obranca Toronta či Colorada dres zmení.

Ďalším hráčom, ktorý môže byť na odstrel je Jesse Puljujärvi. 23-ročnému Fínovi taktiež končí zmluva. Svojimi výkonmi však v profilige nepresvedčil. V juniorských vekoch patril k veľmi produktívnym hokejistom, no v profilige sa stále len hľadá. Svedčí o tom aj fakt, že v prebiehajúcom ročníku odohral 52 duelov, v ktorých strelil 12 gólov a pridal 19 asistencií. To je na hráča jeho kalibru málo. Viac očakávajú aj predstavitelia Oilers.