Main Content

Interes o Cehlárika: Záujem o slovenskú hviezdu má tento gigant

streda, 23. marec 2022 19:59 | Autor: Róbert Kalnický

Peter Cehlárik
Peter Cehlárik | zdroj: TASR

Slovenský hokejový útočník po tejto sezóne s najväčšou pravdepodobnosťou opustí KHL. Pre reprezentanta nášho národného tímu sa črtá možnosť zaujímavého návratu. Interes o jeho služby hlási klub zo Švédska.

Konkrétne sa jedno o Luleu, za ktorú v minulosti už žilinský rodák hrával. O tomto spojení informuje švédsky hokejový portál hockeynews.se. V prebiehajúcom ročníku Cehlárik odohral v KHL celkovo 39 duelov, v ktorých strelil 14 gólov a pridal 11 asistencií. Oveľa viac sa mu však darí v play-off. V ňom odohral zatiaľ 9 duelov, v ktorých dosiahol 10 asistencií.

Zaujímavosťou je, že Lulea sa zaujíma aj o ďalšieho olympionika. Je ním švédsky reprezentačný útočník Lucas Wallmark, ktorý taktiež tento ročník strávil v KHL. Bývalý hráč Floridy či Caroliny však v Kontinentálnej hokejovej lige predčasne skončil a v play-off už nenastupuje.

Cehlárik v minulosti strávil v organizácii Luley viacero sezón. Vyskúšal si dorastenecký aj juniorský tím. Taktiež dostal aj príležitosť v prvom tíme vo švédskej SHL. V ročníku 2015/2016, ktorý bol zároveň jeho posledným v tomto mužstve, odohral 46 stretnutí s bilanciou 11+9.