Main Content

VÝBORNÉ SPRÁVY: Eriksen by čoskoro mohol hrať za reprezentáciu

streda, 23. marec 2022 15:23 | Autor: TASR

Christian Eriksen
Christian Eriksen | zdroj: TASR

Dánsky futbalista Christian Eriksen by sa mohol v sobotnom prípravnom zápase s Holandskom dočkať prvého štartu za reprezentáciu od vlaňajšieho srdcového kolapsu. Tridsaťročný stredopoliar síce pre koronavírus strávil niekoľko dní v karanténe, ale vo štvrtok by sa mal zapojiť do prípravy národného tímu, potvrdil reprezentačný tréner Kasper Hjulmand.

Eriksen mal vlani v júni v zápase EURO 2020 s Fínskom (0:1) zástavu srdca. Po kolapse ho museli priamo na trávniku niekoľko minút oživovať. Následne podstúpil početné vyšetrenia a voperovali mu kardiostimulátor, s ktorým nemohol hrať v talianskej Serie A. Preto rozviazal kontrakt s milánskym Interom.

V závere februára sa vrátil do súťažného diania, keď nastúpil v anglickej Premier League v drese Brentfordu. Za tím odohral doposiaľ tri zápasy. Hjulmand ho následne nominoval na prípravné stretnutia proti Holandsku (v sobotu 26. marca) a Srbsku (v utorok 29. marca). Pre koronavírus však musel zamieriť do izolácie, ale to by nemalo ohroziť jeho štart v národnom tíme. Obnovenú reprezentačnú premiéru by mal absolvovať v sobotu na Štadióne Johana Cruyffa, kde v minulosti nastupoval za Ajax Amsterdam.

"Najprv musíme zistiť, ako na tom je po tom, čo sa v nedeľu vrátil do prípravy s Brentfordom. Predsa len predtým štyri dni netrénoval," citovala Hjulmanda agentúra AP. Eriksen má na konte 109 reprezentačných štartov a 36 gólov. V stredu mal podstúpiť ešte jeden test na koronavírus pred tým, než sa pripojí k národnému mužstvu v španielskej Marbelle, kde sú Dáni na sústredení. Proti Holandsku začne pravdepodobne na lavičke náhradníkov. "Ale na zápas v Kodani už bude stopercentne pripravený," dodal kouč.