Main Content

Weiss starší: Ľudia si možno myslia, že trénovať Slovan je ľahké, ale opak je pravdou

streda, 23. marec 2022 09:17 | Autor: TASR

Vladimír Weiss st.
Vladimír Weiss st. | zdroj: TASR

Vladimír Weiss starší získal ocenenie pre najlepšieho slovenského trénera za uplynulý kalendárny rok. Potvrdil, že naďalej patrí k úplnej špičke vo svoom remesle.

Už štvrtýkrát sa najlepším trénerom roka stal Vladimír Weiss st. (2009, 2010, 2020, 2021). Viac Cien Jozefa Vengloša má na konte jedine Ján Kozák st., ďalší bývalý kouč slovenskej reprezentácie sa tešil päťkrát za sebou v rokoch 2013 až 2017. Kozáka na utorňajšom šamorínskom galavečere uviedli do Siene slávy slovenského futbalu (SSSF).

"Trofeje nerátam, Janko Kozák urobil veľkú kariéru hlavne pri reprezentácii, zaslúžil si tie ocenenia. Aj ja som pracoval pri reprezentácii, je normálne, že v tom rebríčku vedieme. Dosiahli sme úspechy, ktoré Slovensko nemôže mať každý rok, ľudia si to pamätajú. Budem pracovať ďalej, zatiaľ pre Slovan, uvidíme, čo bude ďalej. S mojimi kolegami chcem ľuďom prinášať radosť z futbalu a zlepšovať hráčov. Moje trénerské krédo je, že nie je dobrý tréner, ktorý má trofeje, ale ten, ktorý zlepšuje hráčov," povedal 57-ročný Weiss.

Vlani sa po pôsobení na lavičke Gruzínska vrátil do bratislavského klubu: "Ľudia si možno myslia, že trénovať Slovan je ľahké, ale opak je pravdou. Nie je to prechádzka ružovým sadom, tlak a očakávania sú veľké, nikdy nie je ľahké trénovať hráčov, ktorí sú z trinástich krajín. Každý je iného naturelu, každý má svoje problémy, svoju kvalitu. Myslím si, že zatiaľ to zvládame dobre, musíme tento ročník dokončiť úspešne. Stojím si za tým, že v lete bude Slovan lepší."