Main Content

Tromf Benficy Darwin Núñez. Bude sa v lete sťahovať do Premier League?

sobota, 19. marec 2022 15:25 | Autor: Jakub Vaverka

Darwin Núñez
Darwin Núñez | zdroj: TASR

Darwin Núñez má 22 rokov a bije sa oňho viacero zvučných klubov. Dôvod je prostý, v drese Benficy Lisabon podáva vynikajúce výkony, ktoré jednoducho nie je možné ignorovať.

Naposledy dal Darwin o sebe vedieť v utorok, keď skóroval kľúčový gól lisabonských Orlov pri výhre 1-0 v Amsterdame. Benfica vyradila z osemfinále Ligy majstrov Ajax a prvý raz od roku 2016 si zahrá medzi najlepšou osmičkou Champions League.

Darwin Núñez k tomu prispel mierou vrchovatou. Britská tlač vo veľkom píše o jeho budúcnosti, aj keď v tomto okamihu nič oficiálne nebolo potvrdené. Denník The Sun a zdroj menom Record píšu, že Benfica by mohla za svoj ofenzívny poklad v lete požadovať čiastku na úrovni 67 miliónov libier.

Nie je to málo, ale vo svete súčasneho futbalu sa nejedná ani o dychberúcu čiastku. Hlavnými záujemcami o Darwina majú v tejto chvíli byť tri anglické kluby: Newcastle United, Arsenal FC a Manchester United.

Newcastle United ponúka ambiciózny športový projekt a značné finančné prostriedky, Manchester United je svetová značka, kde by mohol patriť do základnej zostavy. V prospech Arsenalu ale môže hrať prípadná účasť v prestížnej Lige majstrov.