Main Content

Tréner Nemecka Flick dá šancu talentovanému nováčikovi. Nechýbajú TOP hviezdy

piatok, 18. marec 2022 14:20 | Autor: TASR

Hansi Flick
Hansi Flick | zdroj: TASR

Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Hansi Flick povolal na prípravné zápasy s Izraelom a Holandskom aj nováčika Antona Stacha. Stredopoliara Mainzu v nominácii tiež doplnili menej známe mená ako Julian Weigl z Benficy Lisabon, Benjamin Henrichs z RB Lipsko či Robin Koch z Leedsu United.

Weigl dostal naposledy pozvánku v roku 2017, Henrichs v 2020 a Koch minulý rok. Flickovi chýba viacero zranených hráčov ako sú Niklas Süle či Florian Wirtz, resp. viacero nedoliečených ako Leon Goretzka a Marco Reus. Nemci sa v príprave na MS 2022 v Katare najprv stretnú 26. marca Sinsheime s Izraelom a o tri dni nastúpia v Amsterdame proti rivalovi "Oranjes".

Stach je majstrom Európy do 21 rokov. "Chceme vidieť jeho potenciál a čo môže reprezentácii ponúknuť. Doteraz môžeme povedať, že jeho výkony sú pre nás všetkých príjemným prekvapením," citovala agentúra DPA Flicka. Ten má v pláne najmä skúšať, aby mal pred finálnou nomináciou na MS čo najširšie možnosti. Týka sa to aj obrancu Freiburgu Nica Schlotterbecka, ktorý bol už v tíme aj predtým, ale stále čaká na prvý štart. "Teraz už určite odohrá svoj prvý zápas. Chcem si skúsiť mix vecí, vzájomne sa naladiť na rovnakú vlnovú dĺžku a očakávam, že v ďalších mesiacoch sa budú hráči zlepšovať, ak chcú ísť na MS," dodal Flick.

Nominácia Nemecka:

brankári: Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona)

obrancovia: Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Christian Günter, Nico Schlotterbeck (obaja SC Freiburg), Benjamin Henrichs (RB Lipsko), Thilo Kehrer (Pariž Saint-Germain), Robin Koch (Leeds United), Antonio Rüdiger (Chelsea Londýn), David Raum (TSG 1899 Hoffenheim), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)

stredopoliari a útočníci: Karim-David Adeyemi (RB Salzburg), Julian Draxler (Paríž Saint-Germain), Serge Gnabry, Joshua Kimmich, Thomas Müller, Jamal Musiala, Leroy Sané (všetci Bayern Mníchov), Ilkay Gündogan (Manchester City), Kai Havertz, Timo Werner (obaja Chelsea Londýn), Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach), Lukas Nmecha (VfL Wolfsburg), Anton Stach (1. FSV Mainz), Julian Weigl (Benfica Lisabon)