Main Content

Thomas Tuchel a Manchester United? Zrejme nereálna túžba Red Devils

piatok, 18. marec 2022 09:15 | Autor: Jakub Vaverka

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel | zdroj: TASR

Nemecký tréner Thomas Tuchel, ktorý momentálne vedie londýnsku Chelsea, je v hľadáčiku konkurenčného Manchestru United. Diabli by chceli využiť nejasnú budúcnosť úradujúceho víťaza Ligy majstrov.

Viacerí britskí autori v uplynulých dňoch informovali, že Manchester United pozorne sleduje situáciu, ktorá sa momentálne odohráva v londýnskej Chelsea. Ak The Blues nebudú po sezóne stabilným klubom, mohlo by dôjsť odchodu viacerých hráčov zo Stamford Bridge, čo by sa mohlo týkať aj trénera Thomasa Tuchela.

Thomas Tuchel pravidelne potvrdzuje, že je to jeden z najlepších futbalových trénerov súčasnosti. Ak nie je v tomto momente úplne najlepší. Chelsea dal nesmiernym spôsobom dokopy, s klubom vyhral Ligu majstrov, UEFA Supercup, MS klubov a vrátil ho medzi európsku aj svetovú elitu.

Thomas Tuchel a Jorginho
Thomas Tuchel a Jorginho | zdroj: TASR

Toto isté by chcel Manchester United. Red Devils sa dlhodobo trápia, tréneri sa na Old Trafford menia, ale či už to bol Moyes, Van Gaal, Mourinho, Solskjaer alebo aktuálne Rangnick, ani jeden z nich nedokázal nahradiť legendárneho Alexa Fergusona. Je však na mieste sa opýtať, či je vôbec ráelne, aby Tuchel odišiel k jednému z TOP konkurentov Chelsea.

Nevieme, čo bude po sezóne a ako sa vyvinie situácia okolo Modrých, ale v tejto chvíli je tento report vyslovene nereálny. Tuchel aj jeho rodina sú v Londýne spokojní, navyše Chelsea má množstvo potenciálu aj do nasledujúcich rokov. Každopádne, ak by nemecký lodivod Stamford Bridge opúšťal, nikto nepochybuje o tom, že si prácu nájde veľmi-veľmi rýchlo.