Main Content

Spišiaci siahali na obrat. Bokroš poslal odkaz fanúšikom

piatok, 18. marec 2022 08:40 | Autor: TASR

Hráči Prešova
Hráči Prešova | zdroj: TASR

 Nedokonaný obrat Spišiakov, presilovky v predĺžení a ďalšie víťazstvo Prešova. Zverenci Ernesta Bokroša sa v kvalifikačnej sérii Kaufland play off Tipos extraligy ujali vedenia 2:0 a k postupu cez Spišskú Novú Ves im chýba už iba jedno víťazstvo. Trénera Spišiakov Miroslava Mosnára mrzeli okolnosti inkasovaných gólov, kormidelník Prešova Ernest Bokroš videl v hre svojho tímu dve fázy.

Spišiaci prehrali v prvom zápase 0:3 a rovnaké skóre svietilo aj v 45. minúte. Potom však domáci gólovo zapli a gól obrancu Matica Podlipnika znamenal vyrovnanie na 3:3. Po potýčkach po tretej tretine nasledovalo predĺženie, v ktorom si oba tímy vyskúšali presilovku. Prešovčania najskôr zvládli oslabenie a obranca Dávid Růžička svojím prvým gólom rozhodol druhom víťazstve Prešova v sérii. "Začali sme lepšie ako v prvom zápase, mali sme lepší pohyb. Žiaľ, dostali sme gól. Keď niekto niekedy pozeral hokej, tak nemôže vylúčiť brankára za posunutie bránky v takomto prípade. To nie je sťažnosť, ale v takýchto ťažkých zápasoch by som prosil viac korektnosti. V tretej tretine sme ukázali charakter a silu. Na našom vylúčení v predĺžení som nevidel nič... . Ťažko potom hráčov motivovať. Určite sa však nevzdávame a do Prešova ideme zabojovať s cieľom vrátiť sériu do Spišskej Novej Vsi," poznamenal tréner HK Spišská Nová Ves Miroslav Mosnár.

Prešovčania neboli favorit série, ale po dvoch zápasoch na ľade súpera sú v ideálnej pozícii. "Keď v sérii vediete 2:0, tak je prirodzene spokojnosť. V zápase sme mali dve fázy. Prvá bola lepšia, hrali sme počas nej dobre, držali sme sa našej organizácie hry a viedli sme 3:0. Potom prišla druhá fáza, za ktorú musím vyzdvihnúť aj súpera, ktorý sa zaťal a dokázal nielen znížiť, ale počas hry bez brankára aj vyrovnať. V Prešove by sme potrebovali šiesteho hráča, čiže divákov, ktorých chcem týmto pozvať na štadión," povedal tréner HC GROTTO Prešov Ernest Bokroš.