Main Content

Prekvapenie v Taliansku. Villarreal vďaka famóznemu záveru vyradil Juventus

štvrtok, 17. marec 2022 10:21 | Autor: TASR

Villarreal FC
Villarreal FC | zdroj: TASR

Futbalisti Juventusu Turín stroskotali v tretej sezóne za sebou už v osemfinále Ligy majstrov. Po remíze 1:1 v úvodnom stretnutí prehrali v stredajšej domácej odvete s Villarrealom 0:3. Ďalej ide úradujúci víťaz Európskej ligy, ktorý sa do štvrťfinále súťaže číslo jeden prebojoval prvýkrát po trinástich rokoch.

Pre Juventus je neúspech o to bolestnejší, že tretíkrát za sebou vypadol po odvete hranej na vlastnom štadióne. Vrátane štvrťfinálovej prehry v roku 2019 s Ajaxom Amsterdam sa na Allianz Stadium porúčal z LM dokonca vo štvrtom ročníku za sebou. Pod vedením Maurizia Sarriho ho vyradil Olympique Lyon, s Andreom Pirlom pri kormidle nestačil na FC Porto a tak sa pred touto sezónou na lavičku vrátil Massimiliano Allegri, ktorý klub dvakrát dotiahol až do finále LM. Ani on však nezlomil prekliatie.

"Bianconeri" do tohto duelu nenašli premožiteľa v predchádzajúcich dvanástich zápasoch. Napriek viacerým absenciám si v prvom polčase vypracovali niekoľko vyložených príležitostí, no ani jednu nepremenili. Najbližšie k otvoreniu skóre bol obávaný srbský útočník Dušan Vlahovič, ktorý trafil brvno. Hostia úradovali v závere, od 78. minúty nastrieľali tri góly a pripísali si cenný skalp. "Naše mužstvo hralo 75 minút dobre a potom jediná situácia zmenila priebeh celého stretnutia. Takéto veci sa vo futbalu stávajú a musíme prijať túto ťažkú prehru," povedal Allegri podľa agentúry AP. "Musíme sa naučiť dávať góly, keď v zápasoch dominujeme, tak ako sme dominovali v tomto. Po prvom inkasovanom góle sme sa dopustili ďalšej chyby, ale stále sme mali dostatok času na vyrovnanie a vynútenie si predĺženie. Vrhli sme sa dopredu a oni nás potrestali," dodal obranca Danilo.

Striedajúci Gerard Moreno iba štyri minúty po príchode na trávnik otvoril skóre z jedenástky. Pau Torres sa nekrytý presadil po rohovom kope a v nadstavenom čase premenil ďalšiu jedenástku Arnaut Danjuma. Villarreal pricestoval do Turína s jasným zámerom. "Chceli sme to domácim čo najviac znepríjemniť, to bol náš plán. Na lavičke sme mali schovaných viacero tromfov a Gerard úplne zmenil vývoj duelu," uviedol stopér Torres. "Vedeli sme, že na štadióne Juventusu budeme trpieť. Neskutočne sme bránili a musíme si k tomu pogratulovať. Sme radi, že pokračujeme v LM," dodal brankár Geronimo Rulli.

Prístup tímov však skritizoval niekdajší úspešný tréner Arrigo Sacchi: "Keď sa chcete v európskych súťažiach dostať ďaleko, mali by ste ukázať viac. Zo strany Juventusu a Villarrealu to bola taktická bitka bez emócií, rytmu či napádania. Obe mužstvá mysleli len na to, aby nedostali gól. Dúfali v náhodný gól, jednu strelu, priamy kop, ktorý by zlomil súpera. Podľa mňa to je krok späť pre futbal. Nemôžete hrať dobre, ak nezapojíte inovácie a odhodlanie, a ja som na ihrisku nevidel ani jedno."