Main Content

Manchester City sa straty prvenstva nebojí: Do konca ostáva veľa zápasov

utorok, 15. marec 2022 16:08 | Autor: TASR

Manchester City
Manchester City | zdroj: TASR

Tréner futbalistov Manchestru City Pep Guardiola po nečakanom zaváhaní v zápase 29. kola anglickej Premier League nepanikáril, ako vždy si udržal chladnú hlavu a po remíze na ihrisku Crystal Palace (0:0) hovoril aj to, že je spokojný s postavením tímu v boji o titul.

Napriek tomu, že jeho zverenci dali pondelkovým zakopnutím veľkú šancu druhému Liverpoolu, ktorý sa už v stredu môže dotiahnuť na rozdiel jediného bodu. Obhajca trofeje v zápase dominoval, držanie lopty bolo 74 percent v jeho prospech, na strely vyhral 18:7, na bránku 4:1, no proti jedenástemu tímu tabuľky nedokázal dať gól. Vo forme hrajúci Liverpool tak môže stiahnuť stratu na minimum, ak vyhrá stredajší súboj na pôde štvrtého Arsenalu Londýn.

Citizens si v zápase vypracovali viacero veľkých šancí, no nedokázali ich premeniť. Bernardo Silva zaváhal po ojedinelej chybe domáceho brankára Vicenteho Guaitu, Joao Cancelo trafil v 27. minúte delovkou z 30 metrov len do žrde a z následnej dorážky minul Aymeric Laporte. Bránková konštrukcia zastavila aj pokus Kevina de Bruyneho a šance Riyada Mahreza pochytal Guita. Šance však mali aj domáci, ktorí sa dostali niekoľkokrát po brejkoch do zakončenia a mohli strhnúť víťazstvo na svoju stranu.

"Odohrali sme dobrý zápas a vypracovali sme si množstvo šancí, no nedokázali sme ich premeniť. Niekedy sa to stáva. Samozrejme, bol by som radšej, ak by sme vyhrali, no spôsob, akým sme hrali, bol úžasný na ťažkom štadióne s nie perfektným trávnikom," povedal Guardiola o podmienkach v Selhurst Parku. Tréner City sa neobáva, že výsledok by mal byť rozhodujúci v boji o titul: "Ešte nás čaká množstvo zápasov a musíme ich veľa vyhrať."

Liverpool však hrá v posledných týždňoch výborne a tak každé zaváhanie môže jeho súpera veľmi oslabiť. "The Reds" vyhrali v lige osem zápasov za sebou, z uplynulých 16 duelov vo všetkých súťažiach len raz remizovali a raz prehrali v odvete osemfinále Ligy majstrov s Interom Miláno, no vďaka výhre v prvom stretnutí postúpili ďalej.

"Sme sklamaní, že napriek šanciam sme skončili len s bodom. Kevin de Bruyne trafil tyč, Joao Cancelo trafil tyč, ja som mal šance. Ale stále sme v dobrej pozícii v boji o titul. Stále je to v našich rukách a zabojujeme oň," povedal pre oficiálnu webstránku klubu Bernardo Silva.

Crystal Palace si tak pripísal ďalší cenný úspech proti majstrovi. V októbri ho na jeho štadióne dokonca zdolal 2:0 po góloch Wilfrieda Zahu a Conora Gallaghera. "Celý tím bol brilantný a tvrdo na tom pracoval. Zaslúžili sme si to. Dokonca sme mali aj šance na výhru, ale proti City berieme aj bod. Je to jeden z najlepších tímov na svete a dvakrát mu zobrať body je úžasné," povedal Gallagher.