Main Content

Novinári sa pýtali trénera Newcastlu United na popravy v Saudskej Arábii

pondelok, 14. marec 2022 10:32 | Autor: Jakub Vaverka

Eddie Howe
Eddie Howe | zdroj: TASR

Momentálne trpí Chelsea FC, pretože jej majiteľom je Roman Abramovič, ktorý mal pozitívny vzťah s ruským prezidentom Vladimírom Putinom, ktorý vojensky napadol Ukrajinu. Mlčí sa však o Newcastli United, kde to s majiteľmi taktiež nie je úplne v poriadku.

Newcastle United koncom roka kúpili miliardári zo Saudskej Arábie, ktorých pozadie je pochybné, pričom predovšetkým v na blízkom východe a vo svojej krajine mali byť zapletení do viacerých trestných činností.

Okolo The Magpies bol pomerný pokoj, do momentu, kedy sa nezačali riešiť Abramovič a Chelsea. Novinári teraz porovnávajú NUFC a CFC a pýtajú sa, prečo jeden klub britská vláda necháva fungovať a druhý likviduje.

Po včerajšej prehre Newcastlu s Chelsea 0-1 dostal otázku spojenú so Saudskou Arábiou aj tréner The Magpies Eddie Howe. Novinár sa ho opýtal, čo hovorí na to, že počas včerajšieho dňa bolo v Saudskej Arábii popravených 81 ľudí.

„Chcel by som odpovedať iba na otázky, ktoré sa týkajú futbalu,“ odvetil Howe. Niet sa mu čo čudovať, ale nič to nemení na tom, že tlak okolo NUFC sa bude v najbližšom období stupňovať. Vojna na Ukrajine otvorila viacero otázok aj na pôde športu, pozadie majiteľov Premier League je jednou z nich.