Main Content

2 dôvody, prečo je Kai Havertz ofenzívnym tromfom Chelsea FC

pondelok, 14. marec 2022 10:14 | Autor: Jakub Vaverka

Kai Havertz
Kai Havertz | zdroj: TASR

Nemecký útočník Kai Havertz sa stáva hlavným ofenzívnym tromfom londýnskej Chelsea. Toto sú dve štatistiky, ktoré to potvrdzujú.

Londýnska Chelsea si prichádza náročným obdobím, ale zatiaľ na ihrisku potvrdzuje, že má obrovskú kvalitu. Včera The Blues vydreli tri zápasy proti Newcastlu United, keď v 89. minúte trafil presne nemecký útočník Kai Havertz. Ten chladnokrvne prekonal slovenského brankára Martina Dúbravku.

22-ročný Havertz sa dostáva do pozície hlavného ofenzívneho tromfu The Blues. Hrdina finále Ligy majstrov 2021 a finále MS klubov 2022, podáva stabilne lepšie výkony ako Timo Werner či Romelu Lukaku. Potvrdzujú to aj dve štatistiky.

Tou prvou je, že pre Havertza to bol včera šiesty gól v uplynulých siedmich zápasoch. Dokáže dávať góly pravidelne, v rôznych súťažiach a proti rôznym súperom. To je dôležité, predovšetkým, keď sa jedná o zakončovateľa.

A druhým ukazovateľom je fakt, že Kai Havertz je, s 15 gólmi, najlepším strelcom Chelsea pod vedením jeho krajana Thomasa Tuchela. Taktiež si treba uvedomiť to, že Havertz je veľmi mladý a môže sa naďalej zlepšovať.