Main Content

VIDEO: Tatar medzi hrdinami Devils. Dal gól a premenil nájazd

nedeľa, 13. marec 2022 09:17 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: Youtube

Slovenský hokejista Tomáš Tatar výrazným spôsobom prispel k víťazstvu New Jersey nad Anaheimom 2:1 po nájazdoch v nočnom stretnutí zámorskej NHL. Tridsaťjedenročný krídelník "diablov" v 23. minúte odpovedal na gól Troya Terryho a v nájazdoch premenil svoj pokus, ktorý sa neskôr ukázal ako víťazný.

Slovenský útočník pred svojim jedenástym gólom v sezóne dobre zapracoval v strednom pásme, ušiel svojmu obrancovi po pravom krídle a po prihrávke Jespera Boqvista zakončil svoju skvelú akciu strelou medzi betóny Anthonyho Stolarza. “S pribúdajúcimi zápasmi sezóny sme stále skúsenejší. Vieme, ako hrať tesné zápasy, hrá sa proti nám ťažko. Nevzdávame sa, ani keď nepremeníme pár šancí, je radosť to sledovať. Teším sa na ďalšie zápasy, momentálne si hokej veľmi užívame,” povedal pre nhl.com Tatar, ktorý počas 15:47 minúty na ľade zaznamenal aj plusový bod, jeden hit a stal sa prvou hviezdou zápasu. Veľkou mierou sa pod víťazstvo Devils podpísal aj brankár Nico Daws, ktorý zaznamenal 33 úspešných zákrokov. Tréner “diablov” Lindy Ruff koučoval v NHL 1608. zápas a dostal sa na piate miesto histórie pred Ala Arboura. Na čele je Scotty Bowman (2141). Anaheim prehral tretíkrát za sebou, v tabuľke Západnej konferencie je jedenásty. New Jersey patrí vo východnej vetve dvanásta priečka.

NHL - výsledky:

Nashville - St. Louis 4:7, Carolina - Philadelphia 3:1, Boston - Arizona 3:2, Calgary - Detroit 3:0, Montreal - Seattle 3:4 pp a sn, New Jersey - Anaheim 2:1 pp a sn /TATAR 1+0 + rozh. nájazd/, Ottawa - Chicago 3:6, Dallas - New York Rangers 4:7, San Jose - Los Angeles 5:0, Edmonton - Tampa Bay 4:1