Main Content

Žilina po prehre so Slovanom remizovala v Seredi. Návšteva mrzí

sobota, 12. marec 2022 17:08 | Autor: TASR

MŠK Žilina
MŠK Žilina | zdroj: TASR

Futbalisti Serede remizovali v sobotnom zápase 2. kola skupiny o titul vo Fortuna lige v Trnave so Žilinou 1:1.

ŠKF Sereď – MŠK Žilina 1:1 (1:0)

Góly: 25. Radič – 58. Dias (vlastný). Rozhodovali: Kišš – Vitko, Roszbeck, ŽK: Mráz (Žilina), 100 divákov.

ŠKF Sereď: Chudý – Todoroski (46. Yao), Ljubičič (83. Tahrič), Dias, Jureškin – Šulek, Mičin – Košťál (58. Popovič), Haša, Morong – Radič (90. Cobnan)

MŠK Žilina: Belko – Leitner, Kopas, Nemčík (65. Jambor), Owusu – Mráz (46. Myslovič) – Sauer, Gono – Iľko (65. Ďuriš), Mashike (46. Kaprálik), Jánošík

Úvodný zákrok zápasu si pripísal v tretej minúte domáci brankár Chudý, keď Gonov center z pravej strany zakončil Leitner. Seredi vyšla v 25. minúte nenápadná akcia, keď lopta stredom ihriska našla Moronga, ten z ľavej strany priťukol na hrot Radičovi, ktorý prekonal Belka - 1:0.

V 35. minúte sa k lopte po priamom kope dostal Sauer, ale svoju šancu pred bránkou Serede trestuhodne zahodil. Vyrovnanie mal na kopačke následne Mashike, ale jeho pokus mieril mimo. V 40. minúte neuspel ani Nemčík, jeho strelu z vnútra šestnástky však vyrazil Chudý na rohový kop.

Druhý polčas pokračoval v znamení tlaku hostí, v 52. minúte sa do zakončenia dostal Myslovič, ale jeho pokus z pravej strany bol zablokovaný obranou. Vyrovnanie prišlo v 58. minúte, Jánošíkov center z ľavej strany poslal smolne do vlastnej bránky obranca Dias - 1:1.

V 64. minúte Sereď skórovala z kopačky Diasa po rohu Jureškina, ale rozhodca gól pre ofsajd neuznal. Mičin našiel v 74. minúte z ľavej strany kopačku Hašu, ale jeho skvelú strelu ešte lepším zákrokom vyrazil Belko na rohový kop. Dias mohol skórovať aj do súperovej brány, v 85. minúte však jeho hlavička mierila tesne mimo bránky Žiliny. Oba tímy chceli vyhrať, bližšie trom bodom bola Sereď, ale svoje šance nevyužila a duel sa skončil nerozhodne 1:1.