Main Content

Radivojevič prevzal Trenčín. Dukla „futbalovo“ porazila Spišiakov. Hrdinom Tybor

štvrtok, 10. marec 2022 23:46 | Autor: TASR

Radoslav Tybor
Radoslav Tybor | zdroj: TASR

Hokejisti domácej Dukly Trenčín zvíťazili vo štvrtkovej dohrávke 41. kola Tipos extraligy nad HK Spišská Nová Ves 1:0. O výsledku zápasu rozhodol už v prvej dvadsaťminútovke Radoslav Tybor. Víťazný tím na lavičke viedol športový manažér Branko Radivojevič, ktorý dočasne nahradil fínskeho kormidelníka Tera Lahteräa.

Duklu stiahla v boji o šieste miesto a priamy postup do play off náskok Spišskej Novej Vsi aj Popradu na tri body. Rozhodnú tak záverečné dve kolá základnej časti.

Dukla Trenčín - HK Spišská Nová Ves 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Gól: 19. Tybor (Kudla). Rozhodovali: Baluška, Konc st. - Knižka, Konc ml., vylúčení: 6:2 na 2 min., navyše Rapáč (Spišská Nová Ves) 5+DKZ za bitku, presilovky a oslabenia 0:0, 626 divákov.

Trenčín: Valent - Lemcke, Kudla, Chovan, Urban, Chromiak, Starosta, Stránský, Pobežal - Tybor, Mahbod, Duda - Berisha, Sojčík, Valach - Minárik, Švec, Honzek, - Krajčovič, Rehuš, Gaťár

Spišská Nová Ves: Melicherčík - Malina, Atwal, Ouellet-Beaudry, Podlipnik, Česánek, Ordzovenský, Chatrnúch - Nieminen, Vrábeľ, Salituro - Rapáč, Kuru, Giľák - Hamráček, Ahström, Štrauch - Džugan, Vartovník

Trenčín vstúpil do zápasu aktívne, po pol minúte hry sa domáci dostali do prečíslenia a Duda len tesne minul bránku Spišiakov. V priebehu nasledujúcich siedmich minút si vypracovali ešte dve väčšie šance, obe však zlikvidoval brankár Melicharčík.

V ôsmej minúte sa do jedinej väčšej šance hostí v prvej tretine dostal Nieminen, Valenta však neprekvapil. Hra sa následne upokojila a prvý gól padol až v 19. minúte. Tybor sa ocitol sám pred spišským brankárom a nezaváhal - 1:0. Tri sekundy pred koncom úvodnej dvadsaťminútovky sa strhla potýčka, rozhodcovia vylúčili do konca zápasu spišskonovoveského útočníka Branislava Rapáča.

Duda bol aj pri prvej gólovej šanci Trenčína v úvode druhej tretiny, puk posunul Mahbodovi, ktorý však minul bránku. Na druhej strane neskôr nepremenil vyloženú šancu pri prečíslení troch na jedného Podlipnik. O chvíľu neskôr hostia zavreli súpera v obrannej tretine, vyrovnať mohol dvakrát Salituro, Kanaďan najskôr trafil bočnú sieť a potom mieril privysoko. Po 40 minútach tak Dukla stále viedla 1:0.

Záverečná časť duelu prebehla v poslabšom tempe, oba tímy sa síce dostali do šancí v prvých minútach no obaja gólmani pokračovali v kvalitnom výkone. Sto sekúnd pred koncom mohol ešte zvýšiť Jakub Minárik, bekhendový pokus mu však nevyšiel.