Main Content

Buffalo je aktívne: Kto sa stane obranným partnerom Owena Powera?

štvrtok, 10. marec 2022 14:39 | Autor: Róbert Kalnický

Owen Power
Owen Power | zdroj: Instagram Buffalo Sabres

Meno Owena Powera zaznelo na drafte v lete v roku 2021 z celkového prvého miesta. Kanadský obranca sa však do kanadsko-americkej NHL ešte nepozrel.

Vedenie Šablí totiž nechcelo, aby ich budúca hviezda odštartovala svoju kariéru v profilige v mužstve, ktoré bude patriť k najslabším v celej profilige. GM Buffala Kevyn Adams však naznačil, že pred koncom aktuálneho ročníka plánuje 19-ročného majstra sveta a účastníka olympijských hier zapojiť do zostavy.

Tento krok však nebude taký jednoduchý. Podľa viacerých zdrojov zo zámoria sa Adams pokúša nájsť obrancu, ktorý s Powerom vytvorí obranný pár, ktorý bude fungovať a o rok bude obranou číslo jeden. Dá sa očakávať, že pred Trade Deadline bude Buffalo aktívne. Sabres totiž majú na tohtoročnom drafte až 3 voľby v prvom kole. Nesmieme však opomenúť, že rovnaký počet výberov majú aj v druhom kole.

Od Powera Sabres očakávajú veľa. Po Dahlinovi a Jokiharjuovi sa stane treťou mladou hviezdou, o ktorú sa budú v Buffale v budúcom ročníku opierať. A kto ich doplní? Najnovšie informácie prichádzajú so správou, že ďalším zadákom, ktorý by sa mohol k Buffalu pripojiť je šikovný Jakob Chychrun.