Main Content

Bayern má podľa Kahna v pláne ponúknuť Lewandowskému novú zmluvu

pondelok, 7. marec 2022 14:28 | Autor: TASR

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski | zdroj: TASR

Poľský futbalista Robert Lewandowski podľa vlastných slov nevedel o tom, že s ním jeho Bayern Mníchov počíta aj po vypršaní súčasného kontraktu v júni 2023. Útočník tak reagoval na vyjadrenie športového riaditeľa klubu Hasana Salihamidžiča.

Cez víkend sa objavili informácie, že niekoľko anglických klubov vrátane Manchestru United kontaktovalo Lewandowského agenta Piniho Zahaviho. Generálny riaditeľ mníchovského klubu Oliver Kahn pred sobotným ligovým duelom s Bayerom Leverkusen (1:1) uviedol, že Lewandowski, Thomas Müller a Thomas Neuer dostanú ponuku na novú zmluvu po splnení súčasných cieľov. "Teraz sa chceme stopercentne sústrediť na to, o čo sa hrá - stať sa nemeckými šampiónmi a na odvetu Ligy majstrov proti Salzburgu. Potom sa na to pozrieme," povedal Kahn pre AFP.

Poľský kapitán, ktorý má v tejto sezóne na konte 39 gólov v 34 stretnutiach vo všetkých súťažiach síce vyšiel v posledných troch vystúpeniach strelecky na prázdno, no ohľadom svojej budúcnosti nemá obavy: "Na základe mojich skúseností som pokojný. Som otvorený čomukoľvek, no všetko ohľadom kontraktov je pre mňa sekundárne a ostáva na pozadí." Hodnota tridsaťtriročného hráča, ktorého budúcnosť je spájaná aj s La Ligou, je podľa AFP približne 50 miliónov eur a aj keď bude mať pri prípadnom prestupe 34 rokov, nedávno pre francúzske médiá uviedol, že sa v blízkej dobe nechystá skončiť.

Rekordný nemecký šampión má v utorkovom druhom zápase ligy majstrov proti Salzburgu jednoznačnú úlohu - napraviť prekvapivú remízu 1:1 z ihriska hostí a postúpiť do štvrťfinále prestížnej súťaže.