Main Content

Problémy v tábore majstra? Zvolenčania prehrali druhý raz za sebou

nedeľa, 6. marec 2022 21:05 | Autor: TASR

HKM Zvolen
HKM Zvolen | zdroj: TASR

Hokejisti majstrovského Zvolena zaknihovali v nedeľňajšej dohrávke 33. kola Tipos extraligy druhú prehru za sebou. V piatok ich zdolala pod Zoborom Nitra 6:2 a pod Pustým hradom úradovali Košice po výsledku 4:1. Zvolenčania teda prišli o líderskú pozíciu v tabuľke a nebude jednoduché v zostávajúcich troch dueloch základnej časti súťaže sa na ňu cez bratislavský Slovan dostať.

"Košice boli nad naše sily. Hlavné príčiny našej prehry vidím v tom, že nám skáče puk, nemáme pokoj na hokejkách, nedostávame sa do predbránkového priestoru a nedávame góly. Na tom musíme popracovať. Chýbala nám aj energia. V najbližšom zápase musíme počet striel navýšiť a hlavne dať viac gólov, aby sme boli úspešní,“ uviedol po nedeľňajšej prehre zvolenský kouč Peter Oremus, pričom nevidí dôvod na paniku. Podľa neho je v tíme dobrá atmosféra. „Máme teraz tri zápasy na to, aby sme sa udržali na čelných pozíciách, ale nemôžeme pokračovať takým výkonom, ako sme sa prezentovali proti Košiciam. Každý súper je kvalitný, aj Liptovský Mikuláš, ktorý k nám príde v utorok. My musíme zregenerovať, nabrať energiu. Hráčska kabína je zdravá, pokiaľ sa pohybujeme v prvej trojke, tak je všetko v poriadku,“ dodal tréner úradujúceho majstra.

Proti Košiciam sa v nedeľu presadil iba jediný zvolenský hokejista. Za stavu 0:3 znižoval po peknej akcii zblízka obranca Samuel Hain. Ten na pozápasovom brífingu na margo druhej prehry poznamenal: „Prvú tretinu sme neboli horší ako súper. Košice mali asi len päť striel a využili hneď prvú šancu. Po inkasovanom góle sme zvyšok zápasu nehrali dobre, nebolo to podľa našich predstáv, ale verím, že v utorok sa to zmení a budeme hrať oveľa lepšie a vrátime sa na víťaznú vlnu.“