Main Content

DAVIS CUP: Gombos na úvod so Sinnerom. Slováci s postupovým cieľom

štvrtok, 3. marec 2022 11:20 | Autor: TASR

Davis Cup
Davis Cup | zdroj: TASR

 Slovenská tenisová dvojka Norbert Gombos a talianska jednotka Jannik Sinner nastúpia v piatok o 17.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre kvalifikačného stretnutia o postup na finálový turnaj Davisovho pohára. V druhom singli si na tvrdom povrchu Greenset Confort v bratislavskom NTC zmerajú sily Alex Molčan a Lorenzo Sonego. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

Sobotňajší program otvorí o 15.00 h štvorhra, do ktorej slovenský kapitán Tibor Tóth nominoval dvojicu Filip Polášek, Igor Zelenay. Taliani by mali vyrukovať s tandemom Simone Bolelli, Stefano Travaglia. Nasledovať bude duel tímových jednotiek Molčana a Sinnera. V záverečnej dvojhre by sa mali predstaviť Gombos a Sonego. Taliansky tím pricestoval do Bratislavy bez Mattea Berrettiniho i zraneného Fabia Fogniniho.

V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný duel, na antuke v Cagliari v marci 2009 zvíťazili Taliani 4:1. Slováci si zabezpečili účasť v kvalifikácii vďaka vlaňajšiemu víťazstvu 3:1 nad Čile v NTC. Dvoma bodmi prispel k triumfu nad Juhoameričanmi Gombos, ktorý vo dvojhrách zdolal Nicolasa Jarryho i Cristiana Garina. Tretí bod pridali deblisti Polášek so Zelenayom.

Kvalifikačný duel o postup na finálový turnaj Davisovho pohára:

SLOVENSKO - Taliansko

piatok: 17.00 Norbert Gombos - Jannik Sinner, Alex Molčan - Lorenzo Sonego

sobota: 15.00 Filip Polášek, Igor Zelenay - Simone Bolelli, Stefano Travaglia

Molčan - Sinner, Gombos - Sonego