Main Content

Počas zápasu Granada- Cádiz bol hráč rasisticky urážaný. La Liga reaguje

utorok, 1. marec 2022 15:03 | Autor: TASR

Granada
Granada | zdroj: TASR

Vedenie španielskej futbalovej La Ligy v utorok odsúdilo rasistické gesto fanúšika na adresu Carlosa Akapa, obrancu Cadizu. K incidentu došlo počas pondelkového zápasu na ihrisku Granady (0:0) - hráč tmavej pleti z Rovníkovej Guinei kráčal v druhom polčase poza bránu, keď jeden z divákov začal svojimi gestami imitovať opicu.

"Rasizmus treba odstrániť. Je smutné, že v roku 2022 dochádza na futbalovom ihrisku k takýmto činom," napísal 28-ročný hráč po stretnutí na sociálnej sieti Twitter. Akapo, ktorý išiel v druhom polčase na lavičku, si fanúšika všimol a prihovoril sa mu. "Povedal som mu, že to nie je nutné, on však opakoval to isté. Takí ľudia si nezaslúžia byť na štadióne, nereprezentujú priaznivcov Granady," uviedol po stretnutí obranca pre AP.

Vedenie najvyššej španielskej súťaže pracuje na identifikácii fanúšika a prípad posunie tamojším úradom, ktoré podniknú potrebné opatrenia. K vyčíňaniu jedného z divákov na adresu hráča prišlo aj v sobotnom zápase medzi Rayom Vallecanom a Realom Madrid (0:1). Jeden z domácich priaznivcov sa pokúsil opľuť brankára hostí Thibauta Courtoisa pri kope od brány.