Main Content

Urážky na Škrtelovu rodinu? ÚLK odsúdila fanúšika Slovana

pondelok, 28. február 2022 22:36 | Autor: TASR

Slovan Bratislava a Martin Škrtel
Slovan Bratislava a Martin Škrtel | zdroj: TASR/Martin Baumann

Únia ligových klubov (ÚLK) ako riadiaca organizácia futbalovej Fortuna ligy odsúdila správanie jedného z divákov v sobotnom derby medzi ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava (0:0).

Po záverečnom hvizde kričal z tribúny hanlivé slová na Martina Škrtela a jeho rodinu. Obrancu hostí sa zastal aj tréner domácich Vladimír Weiss st.

"Incident, ktorý sa udial po záverečnom hvizde sobotného derby, musíme všetci spoločne odsúdiť. Jeden z divákov (schválne ho nebudeme nazývať fanúšikom) kričal z tribúny na Martina Škrtela po záverečnom hvizde, keď stopér Spartaka opúšťal ihrisko, nechutné a zvrátené slová o tom, aby jeho rodina zomrela na rakovinu. Popritom ho častoval urážkami a nadávkami. Tie mu mimochodom adresoval už po skončení prvého polčasu, keď Škrtel opúšťal ihrisko. Tam sa líder trnavskej defenzívy ešte pousmial, po zápase už však vybuchol. Nečudo, asi by sme každý reagovali rovnako. Takéto správanie nielenže nepatrí na futbalové štadióny, nepatrí do spoločnosti ako takej. Nepatrí nikam. Chceme vyzdvihnúť trénera Vladimíra Weissa st., ktorý si Martina Škrtela zastal a okamžitou ráznou reakciou pomohol k vyriešeniu situácie. Toto bol jeho 300. ligový zápas a svojím prístupom ukázal trénerský nadhľad, keď sa okamžite postavil medzi tohto diváka a Martina Škrtela, hráča svojho najväčšieho ligového konkurenta. Na ihrisku nezmieriteľní rivali, no mimo neho kolegovia, priatelia, členovia jednej futbalovej komunity.

Odsudzujeme akékoľvek nenávistné prejavy a udalosti po sobotnom derby sú totálnym zlyhaním jednotlivca! Takýto fanúšik nemá čo hľadať na zápasoch Fortuna ligy. Pevne veríme, že je aj v záujme domáceho klubu túto situáciu riešiť, čo svojou reakciou najlepšie dokladoval tréner Vladimír Weiss st.

Martin Škrtel je jedna z najväčších futbalových osobností našej ligy, 104-násobný reprezentant Slovenska s vyše 300 zápasmi v drese anglického Liverpool FC. Po úspešnej kariére sa vrátil späť na naše trávniky. Je osobnosť a líder Spartaka Trnava. Podobný scenár by sme radi videli u viacerých slovenských futbalistov. Chceme vidieť v dresoch našich klubov opäť Mareka Hamšíka, Juraja Kucku, Martina Dúbravku, Milana Škriniara a ďalších. Tieto osobnosti môžu byť vzorom pre mladé talenty našej ligy, môžu baviť fanúšikov futbalom, ale aj tým, čo sa naučili vo svete, a práve doma sa majú rozlúčiť s úspešnou futbalovou kariérou. Aj napriek nezmieriteľnej rivalite však nemôžu byť terčom takýchto reakcií. Ani oni, ani žiaden iný člen športovej rodiny. Nikto sa nemôže nazývať fanúšikom, pokiaľ je schopný takéhoto správania," uviedla ÚLK v pondelňajšom stanovisku na oficiálnej stránke fortunaliga.sk.