Main Content

Roman Abramovič ako človek, ktorý môže pomôcť ukončiť vojnový konflikt?

pondelok, 28. február 2022 15:46 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Roman Abramovič
Roman Abramovič | zdroj: TASR

V sobotu bolo oznámené, že Roman Abramovič sa vzdá svojich právomocí ako majiteľ londýnskej Chelsea. Nechcel, aby sa klubu, ktorý vlastní, dotkla ruská invázia na Ukrajinu.

Abramovič prenechal svoje právomoci v rukách doterajších spolupracovníkov na Stamford Bridge v rámci Chelsea Foundation. Na tom, že je majiteľom klubu sa zatiaľ nezmenilo nič, akurát nebude rozhodovať, pričom, ak by situácia išla naďalej zlým smerom, zrejme by Chelsea FC definitívne predal.

Momentálne to ale vyzerá, že ruský magnát môže byť v súčasnom konflikte jednou z kľúčových postáv. Podľa informácií viacerých zahraničných webov a zainteresovaných osôb, by mal byť Roman Abramovič akýmsi sprostredkovateľom mierových rokovaní medzi ukrajinskou a ruskou stranou.

Faktom je, že Abramovič je človekom, ktorý je považovaný za ruského magnáta a nie je tajomstvom, že má korektný vzťah s prezidentom Vladimírom Putinom, ale v tom istom čase si zvykol na život v západnom svete, o čom svedčí fakt, že už necelé dve dekády je majiteľom anglickej Chelsea, do ktorej napumpoval astronomický obnos peňazí.