Main Content

Florida súrne potrebuje brankársku dvojku: Siahnu po Jaroslavovi Halákovi?

nedeľa, 27. február 2022 15:12 | Autor: Róbert Kalnický

Halák Florida
Halák Florida | zdroj: TASR

Florida Panthers vôbec po prvýkrát v tejto sezóne prehrala tri zápasy za sebou. Navyše, Panterom sa to stalo v domácom trojzápase proti Nashvilleu, Columbusu a Edmontonu. Zdroje blízke tímu z mesta Sunrise preto začali volať po novom brankárovi.

Situácia sa pritom v organizácii Panthers nejaví až tak kriticky. Jasnou jednotkou je stále Sergej Bobrovsky, ktorý tento ročník odštartoval vo veľkom štýle. S pribúdajúcimi zápasmi sa však ruskému veteránovi prestáva dariť. Mladík Spencer Knight bol poslaný na farmu do Charlotte, pretože potrebuje dostatočnú zápasovú prax. Počas ročníka Panthers posilnil Švéd Jonas Johansson, no pri všetkej úcte k tomuto 26-ročnému Švédovi, toto nie je brankár, na ktorého sa chcete v play-off spoliehať.

To sú dôvody, prečo sa v kuloároch začína šepkať o tom, že Florida bude potrebovať šikovného brankára na post dvojky. V minulosti totiž Panthers na bránkovisko v play-off už doplatili. A nemusíme sa vôbec vracať do ďalekej histórie, stačí si spomenúť na vlaňajšiu sériu proti Tampe Bay, kde si zachytali všetci traja strážcovia svätyne v priebehu 6 zápasov.

A kto prichádza v úvahu? Vo veľkom sa hovorí o viacerých menách. Najväčším želiezkom v ohni je Braden Holtby. Okrem neho však na Floride hovorí aj o brankároch ako Anton Khudobin, Joonas Korpisalo, Alexander Georgiyev či Jaroslav Halák. Kto vie, aké eso v rukáve má GM Bill Zito. Najšialenejšou teóriou je totiž príchod Marca-André Fleuryho.