Main Content

Landeskog mohol hrávať za Boston: Bruins nevyužili životnú šancu

štvrtok, 24. február 2022 11:58 | Autor: Róbert Kalnický

Gabriel Landeskog
Gabriel Landeskog | zdroj: TASR

V histórii kanadsko-americkej NHL sme videli viacero veľkých výmen, ktoré sa týkali najväčších hviezd profiligy. Jedná veľká zmena dresu sa mala uskutočniť aj pred približne piatimi rokmi. Gabriel Landeskog mal prestúpiť do Bostonu Bruins. 

Sága okolo útočníka Colorada Avalanche trvala dlhé mesiace. Záujem bol zo strany Medveďov i zo strany hráča. Protihodnotou pre tím z Denveru mal byť obranca Brandon Carlo + draftové voľby. Ako dnes však všetci už vieme, dohoda sa napokon neuskutočnila a Landeskog podpísal nový kontrakt s Avs. Navyše, dnes je tento švédsky forward aj kapitánom lídra NHL.

Deň, kedy Landeskog podpísal novú zmluvu s Coloradom v Bostone dodnes ľutujú. Počas kariéry v profilige odohral dnes 29-ročný útočník 730 zápasov, v ktorých nazbieral 563 kanadských bodov. V prebiehajúcom ročníku patrí k lídrom Avs. Ciele sú v Denveri jasné, zaútočiť na Stanley Cup.

A čo Carlo? 25-ročný americký obranca sa trápi. Urastený zadák mal všetky predpoklady stať sa nasledovníkom Zdena Cháru. Jeho výkony však nenasvedčujú tomu, že by sa mal stať ofenzívnym obrancom. V prebiehajúcom ročníku odohral za Bruins 48 zápasov s bilanciou 4+4. V tabuľke pravdy pri jeho mene svieti číslo -1. Tešiť ho môže fakt, že má podpísanú zmluvu do konca ročníka 2026/2027. V zámorí sa však už objavili špekulácie o jeho výmene.