Main Content

Opustí Seattle kapitán? Dôvodom môže byť splnenie sna

streda, 23. február 2022 09:59 | Autor: Jakub Vaverka

Mark Giordano
Mark Giordano | zdroj: TASR

Skúsený kanadský obranca Mark Giordano, ktorý je kapitánom nového klubu NHL Seattle Kraken, by mohol pred play-off zmeniť dres. A destinácia, kam by mohol smerovať, vás možno prekvapí.

Seattle Kraken patrí vo svojej úvodnej sezóne v NHL medzi najhoršie kluby celej ligy. Krakenom súťaž zatiaľ nesedí, hľadajú sa a v play-off ich rozhodne neuvidíme. Viacero hráčov Seattlu by preto pred Trade Deadline mohlo byť vymenených.

Jedným z nich je aj kapitán Mark Giordano, jedna z najväčších osobností Kraken. Giordano sa netají tým, že by chcel vyhrať Stanley Cup, pričom nemá problém so sťahovaním. Viacerí zámorskí novinári jeho meno spájajú s výmenom, Seattle by zaňho mohol získať či už talentovaných mladých hráčov alebo draftové voľby.

A kto sa o Giordana zaujíma? Jeho milované Calgary. Flames v lete opustil v rámci expanzného draftu, ale teraz je reálna možnosť, že sa do provincie Alberta ráti. A Plamene hrajú v tejto sezóne skutočne výborný hokej, pričom patria medzi favoritov na zisk Stanley Cupu. Bolo by to preto spojenie, ktoré by lákalo. Či už kvalitou na ľade, alebo príbehom ako takým.