Main Content

Banská Bystrica v dohrávke zdolala Trenčanov. Hrdinom Urbánek

utorok, 22. február 2022 20:34 | Autor: TASR

Hokejisti Banská Bystrica
Hokejisti Banská Bystrica | zdroj: TASR

Hokejisti HC ´05 Banská Bystrica zvíťazili v dohrávke 15. kola Tipos extraligy na ľade HK Dukla Trenčín 2:1.

Oba góly "baranov" strelil v 2. tretine Jakub Urbánek, za domácich znížil v tretej časti Denis Hudec.

HK Dukla Trenčín - HC ´05 Banská Bystrica 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Góly: 48. Hudec (J. Švec, Rehuš) - 21. Urbánek (Šoltés, Berger), 24. Urbánek (Cardwell, Šoltés). Rozhodovali: Baluška, Stano - Vyšný, Tvrdoň, vylúčení: 5:7 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 822 divákov.

Trenčín: Valent - Chovan, Kudla, Martiška, Starosta, Lemcke, Nemčík, Žiak - Berisha, Mahbod, Duda - Minárik, Sojčík, Bezúch - Tybor, Valach, Honzek - Hudec, Rehuš, J. Švec - Krajčovič

Banská Bystrica: Weninger - Cardwell, Bačik, Björkund, Ďatelinka, Kostromitin, Crevier-Morin, Bača - Urbánek, Berger, Šoltés - Bubela, Paukovček, Michaud - Vašaš, Tamáši, Kabáč - Melcher, Sojka, Jendroľ

Od úvodu sa hral rušný hokej, ktorému nechýbal náboj ani gólové príležitosti. Už v 2. minúte mohol skóre otvoriť Chovan, ale prečíslenie nezakončil ideálne. Iskrilo sa po potýčkach Dudu s Ďatelinkom aj Mahboda s Kostromitinom, ale bezgólové skóre nezmenila ani presilovka Trenčína v 13. minúte. Protiútok hostí gólom nezakončil Michaud.

Banskobystričania si do 2. tretiny preniesli 46 sekúnd z presilovky, počas ktorej si vytvorili tlak a sekundu po nej sa z ostrého uhla presadil Urbánek - 0:1. Ten istý hráč zakončil tlak hostí v 24. minúte, keď využil zakrytý výhľad brankára Valenta a vo svojom štvrtom zápase za "baranov" strelil štvrtý gól - 0:2. "Vojaci" odpovedali príležitosťami Minárika a Bezúcha, ale bez gólového efektu.

Trenčania vstúpili do tretej časti s cieľom vyrovnať. Počas vylúčenia Björkunda ešte kontaktný gól nestrelili, no v 48. minúte Hudec upravil na 1:2. Viac im však brankár hostí Weninger nedovolil. V 51. minúte Šoltés v ofenzívnej akcii Banskobystričanov trafil iba do masky brankára Valenta, úspešný nebol na opačnej strane ani Lemcke. Trenčania v závere stiahli brankára, ale ani počas hry šiestich proti piatim sa skóre nezmenilo.