Main Content

Calgary s klubovým rekordom. Ružička odohral 9 minút

utorok, 22. február 2022 08:38 | Autor: TASR

Adam Ružička
Adam Ružička | zdroj: TASR

Hokejisti Calgary vyhrali v zámorskej NHL desiaty zápas za sebou a vyrovnali tak klubový rekord. V zostave so slovenským útočníkom Adamom Ružičkom zdolali doma Winnipeg 3:1, keď duel rozhodli dvoma gólmi v záverečnej minúte. Flames ako prvý tím v histórii profiligy vyhrali všetky zápasy v domácej sérii, ktorá trvala aspoň sedem duelov.

Švédsky útočník Elias Lindholm poslal 47 sekúnd pred koncom tretej tretiny Calgary do vedenia 2:1, poistku potom pridal do prázdnej bránky Tyler Toffoli. Dvadsaťsedemročný Lindholm skóroval už vo ôsmom stretnutí za sebou, bodoval v desiatom a vyrovnal klubový rekord.

V ôsmich dueloch za sebou skórovali za Calgary predtým len Gary Roberts (1993) a Kent Nilsson (1983). Desaťzápasovú víťaznú sériu ťahali Flames v histórii klubu zatiaľ dvakrát - v sezóne 2016/2017 a v ročníku 1978/1979, keď ešte klub sídlil v Atlante. Ružička vo štvrtom útoku strávil na ľade 9:04 min bez strely na bránku. Jediný gól Winnipegu strelil Dominic Toninato, Jets prehrali tri z uplynulých piatich duelov.

Boston vyhral doma nad Coloradom 5:1. Dvoma gólmi a asistenciou k tomu prispel český útočník David Pastrňák. Tri body za asistencie zaznamenal aj jeho spoluhráč z útoku Taylor Hall. "Myslím, že sme odohrali nás najlepší zápas v sezóne. Mali sme energiu, celý čas sme boli nebezpeční. Získali sme veľké dva body so silným súperom," povedal Pastrňák, ktorý strelil svoj 26. a 27. gól v sezóne. Bruins vyslali na bránku 45 striel, z toho 21 v prvej tretine. Brankár domácich Jeremy Swayman sa proti lídrovi Západnej konferencie prezentoval 28 úspešnými zákrokmi, prekonal ho iba Nathan MacKinnon v presilovke.

Brett Pesce rozhodol v predĺžení o triumfe Caroliny na ľade Philadelphie 4:3. Vincent Trocheck zaznamenal gól i asistenciu, brankár Frederik Andersen kryl 38 striel a aj vďaka nim si Hurricanes pripísali tretiu výhru za sebou. Philadelphia prehrala piatykrát v sérii.

Vancouver zdolal Seattle 5:2, slovenský brankár Jaroslav Halák sedel na striedačke domácich. Prednosť dostal Thatcher Demko a zastavil 25 z 27 striel súpera. Montreal uspel v kanadskom derby nad Torontom 5:2, Josh Anderson mal dva góly a asistenciu, Cole Caufield gól a dve asistencie.

NHL - výsledky:

Boston - Colorado 5:1, Philadelphia - Carolina 3:4 pp, Calgary - Winnipeg 3:1, Montreal - Toronto 5:2, Vancouver - Seattle 5:2