Main Content

Aubameyang zistil, že dal hetrik až po zápase. Spoluhráči si ho pochvaľujú

pondelok, 21. február 2022 14:12 | Autor: TASR

FC Barcelona
FC Barcelona | zdroj: TASR

Gabonský futbalista Pierre-Emerick Aubameyang nastúpil v španielskej La Lige prvýkrát v základnej zostave FC Barcelona a hneď sa mu podarilo streliť hetrik. Vydarený debut zažil v nedeľnom stretnutí 25. kola na pôde Valencie, keď najmä jeho pričinením zvíťazili hostia 4:1 a udržali si štvrté miesto v tabuľke, ktoré v novom ročníku garantuje priamu účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Vedeniu katalánskeho klubu sa podaril husársky kúsok, keď 32-ročného útočníka získalo na konci zimného prestupového okna z Arsenalu Londýn zadarmo. Aubameyang skóroval dvakrát v prvom polčase. Prvýkrát sa presadil v 23. minúte, keď si pekne zbehol za obranu a nekompromisne poslal loptu do hornej časti bránky. Vzápätí zvýšil náskok Frenkie de Jong a ešte pred prestávkou sa opäť presadil Aubameyang, ktorý zužitkoval ideálnu prihrávku od Gaviho pred prázdnu bránku. "Je luxus mať v mužstve hráča jeho kvalít, navyše ak prišiel zadarmo. Od príchodu toho neodohral veľa, ale je natoľko skúsený, že rýchlo zapadol do koncepcie tímu. Veľmi nám pomohol nielen hetrikom, ale aj výkonom na ihrisku," pochválil nového spoluhráča stredopoliar Sergio Busquets.

V 53. minúte znížil Carlos Soler, ale o desať minút neskôr Aubameyang zavŕšil hetrik. Gól pôvodne pripísali strieľajúcemu Pedrimu, ale po zápase ho priznali tečujúcemu Gabončanovi, čo sa dozvedel až v mixzóne od novinárov. Tri góly v jednom zápase strelil po pol roku, predtým ešte ako hráč Arsenalu "vybavil" hetrikom West Bromwich Albion. Stal sa zároveň prvým hráčom Barcelony po dvoch rokoch, ktorý strelil aspoň tri góly v jednom stretnutí. Pred ním sa to podarilo Lionelovi Messimu, ktorý vo februári 2020 skolil Eibar štyrmi gólmi.

Valencii v prvom polčase neuznali dva góly, jeden pre ofsajd a druhý po signalizácii VAR. Ten odhalil, že pred dosiahnutým gólom opustila lopta hraciu plochu. Takmer 40.000 domácich priaznivcov masívne protestovalo proti majiteľovi klubu, singapurskému miliardárovi Petrovi Limovi. Na tribúnach Mestally sa objavilo viacero transparentov žiadajúcich jeho odchod.