Main Content

Šesť zápasov a stále nič. Spišiaci to na Michalovce skrátka nevedia

nedeľa, 20. február 2022 22:05 | Autor: TASR

Dukla Michalovce
Dukla Michalovce | zdroj: TASR

Hokejisti Spišskej Novej Vsi ani na šiesty pokus nezdolali michalovskú Duklu. V 40. kole Tipos extraligy jej na domácom ľade podľahli 1:3. Trénera Spišiakov Miroslava Mosnára mrzel nezvládnutý záver zápasu, asistent trénera hostí Juraj Faith vyzdvihol organizáciu hry svojho tímu.

Predošlých päť zápasov prinieslo tesné výsledky a žiadny sa neskončil väčším než dvojgólovým rozdielom. Aj šiesty vzájomný duel bol dlho vyrovnaný. Domáci išli do vedenia v závere 2. tretiny, keď sa ujala strela Lukáša Hamráčeka, ale nádejné skóre nezúročili. Brankár Marcel Melicherčík držal čisté konto až do 56. minúty, keď ho v presilovke prekonal Janne Keränen. Fínsky útočník o dve minúty premenil trestné strieľanie a čistý hetrik v priebehu troch minút dokonal 17 sekúnd pred koncom. "Ťažko sme sa presadzovali. Michalovce hrali dobre v strednom pásme, ťažko sa nám cez to chodilo. Keď sme dali v 2. tretine gól na 1:0, tak nám to pomohlo a zlepšili sme pohyb. V tretej časti sme inkasovali gól a niektorí naši hráči vtedy asi nepochopili, že aj jeden bod je dobrý. Začali sme bezhlavo útočiť štyrmi hráčmi. To sú situácie, ktoré musíme zvládnuť. Skúsení hráči toto nemôžu robiť. Zápas by bol inak otvorený, možno by sme v predĺžení alebo nájazdoch vzali druhý bod," povedal Mosnár.

Hráči Michaloviec si víťazstvom na Spiši napravili chuť po štvrtkovej prehre na ľade Slovana Bratislava 0:6. "V zápase sme boli dlho bez streleného gólu, ale náš výkon bol dobrý. Od začiatku sme boli aktívni. Mali sme dobrú organizáciu hry. V druhej tretine sme v niektorých momentoch nemali navrch a aj vzdialenejšia striedačka urobila svoje. Mužstvo musím pochváliť. Bojovalo a vrátilo sa mu to v závere. V Spišskej Novej Vsi sa nevyhráva ľahko a my sme veľmi radi za tri body," poznamenal asistent Tomeka Valtonena Juraj Faith.