Main Content

Renomované TSN píše o Slafkovskom. Môže byť draftovou jednotkou?

nedeľa, 20. február 2022 10:52 | Autor: Jakub Vaverka

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TSN, TASR

Juraj Slafkovský sa stal najužitočnejším hráčom olympijských hier. 17-ročný slovenský útočník má všetky predpoklady na to, aby bol na letnom drafte do NHL veľmi vysoko. Dokonca sa špekuluje o tom, že by mohol draft aj vyhrať.

Juraj Slafkovský v siedmich zápasoch na OH 2022 v Pekingu skóroval sedemkrát. Stal sa najlepším strelcom turnaja, najproduktívnejším hráčom turnaja a zároveň lídrom slovenskej reprezentácie.

Výsledkom bol historický bronz pre Slovensko. Úspech, na ktorý sa nikdy nezabudne. A úspech, ktorý rezonuje aj v zahraničí. Predovšetkým v zámorí, kde sa novinári stále viac a viac venujú letnému draftu.

 

 

Podľa renomovaného autora Boba McKenzieho z TSN je momentálne Juraj v draftových rebríčkoch na piatom mieste. Olympiáda ho ale podľa všetkého posunie ďalej, minimálne do TOP 3. V nej sa v slovenskej histórii objavil zatiaľ iba Marián Gáborík, ktorého si svojho času vybrala Minnesota Wild.

Ak sledujete americké a kanadské stránky, tak ste si istotne všimli, že o Jurajovi Slafkovskom sa po zisku bronzu naozaj veľa píše. Niektoré názory pojednávajú o tom, že Slovák by mohol draft dokonca aj vyhrať. To by bol ďalší historický úspech pre náš hokej. Rozhodne vás o tom budeme informovať, na draftové dianie si ešte nejaký ten čas počkáme.