Main Content

PO 2. TRETINE: Historický úspech je blízko!

sobota, 19. február 2022 15:11 | Autor: Róbert Kalnický

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia po druhej tretine vedie nad Švédskom 2:0.

Druhá dvadsaťminútovka odštartovala vo veľkom tempe. Príležitosti sme videli na oboch stranách, no bez gólov. Našu šancu mal v druhej minúte Regenda - Johansson odolal. V štvrtej minúte sa k puku v obrannom pásme dostal Slafkovský. Prekorčuľoval s ním celé klzisko a tečovanou strelou otvoril skóre - 1:0.

Nasledovala ďalšia dobrá príležitosť, no Čajkovského Johansson vychytal. Inkasovaný gól Švédov nabudil. Projektil Tömmernesa však Rybár kryl. V 9. minúte prišiel útočný faul nášho súpera. Na trestnú lavicu odišiel za hákovanie Anton Lander. Strieľali Cehlárik i Hudáček - Johansson odolal. Presilovú hru sme nevyužili.

Prakticky ihneď ako Lander naskočil na ľad však Švédi opäť faulovali. Everberg dostal dve minúty za napadnutie hlavy a krku. Obrovskú šancu mal Hudáček, ale netrafil. Pálil aj Čerešňák, gól nepadol. Následne však puk vybojoval Regenda, ktorý našiel Takáča - 2:0!!! 

V 14. minúte si rozhodcovia všimli priestupok aj na našej strane. Cehlárik dostal dve minúty za zovretie puku rukou. V hre v oslabení predviedli fantastickú robotu Regenda, Takáč, Gernát, Slafkovský i Hrivík a Švédov sme nepustili ani k streleckému pokusu.

V 18. minúte pálil Čajkovský, bez gólového efektu. Nasledovali fantastické zákroky Patrika Rybára. V záverečných sekundách nás Švédi zatlačili, no ich náporu sme odolali.