Main Content

Analýza zápasu o bronz: Poďme prepísať históriu!

sobota, 19. február 2022 12:39 | Autor: Róbert Kalnický

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Na slovenský národný tím čaká veľká výzva. Už o necelú hodinu a pol vyzveme v zápase o bronz reprezentáciu Švédska. Podobne ako každé stretnutie zverencov Craiga Ramsayho si aj tento duel podrobne rozanalyzujeme.

POSLEDNÝ VZÁJOMNÝ ZÁPAS:

Slovensko - Švédsko 1:4 (0:3,0:0,1:1)

59. Slafkovský (Nemec) - 12. Nordström (Bengtsson, Friberg), 19. Wallmark (Pudas, Tömmernes), 20. Friberg (Holm, Nordström), 58. Klingberg (Lander, Bromé)

Na tento vzájomný duel treba čo najskôr zabudnúť. Nevydarená prvá tretina rozhodla o priebehu celého stretnutia. Gól 4 sekundy pred prvým klaksónom definitívne upokojil Švédov, ktorí našich reprezentantov do väčších šancí nepustili. O jediný presný zásah zverencov Craiga Ramsayho sa postaral v závere Juraj Slafkovský.

PRODUKTIVITA:

Lucas Wallmark (5+0)

Juraj Slafkovský (5+0)

Anton Lander (4+1)

Jonathan Pudas (0+5)

Marek Hrivík (2+2)

Peter Čerešňák (0+4)

Podobne ako pred zápasom s Fínskom, aj teraz sme vypichli troch najproduktívnejších hráčov na oboch stranách. Na našej strane sa výber nezmenil, pretože sme v semifinálovom boji nedokázali skórovať. Súboj o kráľa strelcov zvedú Juraj Slafkovský a Lucas Wallmark, ktorí majú zhodne po 5 presných zásahov. Do tohto boja môže prehovoriť aj švédsky kapitán Anton Lander. Najproduktívnejšími zadákmi Tre kronor sú Jonathan Pudas a Henrik Tömmernes s bilanciou 0+5.

BRANKÁRI:

Lars Johansson: 3 zápasy, 96,2% úspešnosť zákrokov, 0,95 inkasovaného gólu na zápas, 1 čisté konto

Patrik Rybár: 5 zápasov, 95,76% úspešnosť zákrokov, 1,04 inkasovaného gólu na zápas, 1 čisté konto

V oboch táboroch sú obrovskými menami najmä brankári. V tomto súboji jednotiek má mierne navrch švédsky Lars Johansson. Skúsený 34-ročný severan privádzal strelcov Ruska do šialenstva vo včerajšom semifinále. V priemere má ako jediný brankár na turnaji vyše 96-percentnú úspešnosť zákrokov. Skvele mu však sekunduje aj náš Patrik Rybár, ktorý vo včerajšom stretnutí inkasoval len gól z hokejky Manninena.

CELKOVÁ BILANCIA NA OH:

Tím - V - VP - P - PP - Skóre

Švédsko - 3 - 0 - 0 - 2 - 11:9

Slovensko - 2 - 1 - 3 - 0 - 15:16

PREDIKCIA ŠPORT7.SK:

Veríme, že včerajší zápas Švédov unavil. Očakávame, že zverenci Craiga Rasmayho na svojho severského súpera vlietnu a v prvej tretine poriadne zatlačia. Predsa len, náš národný tím mal o niekoľko hodín väčší čas na oddych ako náš súper. Navyše, v náš prospech môže hrať fakt, že sa očakáva výhra Švédov. My môžeme hrať s uvoľnenými rukami, pretože môžeme len získať. Určite bude na našich hokejistov vyvíjaný tlak, no nech už to dopadne akokoľvek, budú pre nás šampiónmi.

TIP NA STRELCA:

Juraj Slafkovský