Main Content

Cehlárik pred USA: Sme rozbehnutí. Vyzerá to tak, že...

utorok, 15. február 2022 10:17 | Autor: TASR

Peter Cehlárik
Peter Cehlárik | zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Slovenskí hokejisti zvládli na ZOH v Pekingu oba zápasy, ktoré mali začiatok o 12.10 h miestneho času. Peter Cehlárik verí, že vyhrajú aj ten tretí. Vo štvrťfinále proti USA ich čaká ťažká úloha, podľa krídelník elitného útoku by mal tímu pomôcť aj entuziazmus, ktorý na tím sadol po triumfe 4:0 nad Nemeckom.

Slováci sa prebojovali do štvrťfinále olympijského turnaja po triumfe nad Nemeckom (4:0) a medzi najlepšiu osmičku na ZOH sa dostali po dvanástich rokoch. "Paťo Rybár chytal v prvej tretine výborne, aj keď nás párkrát prečíslili. V druhej sme dokázali nadviazať na naše vedenie. Hrali sme dobre v obrannom pásme a aj v oslabeniach," povedal pre TASR Cehlárik.

Dvadsaťšesťročný zakončovateľ skóroval v druhom zápase za sebou, skvele mu prihral na gól obranca Martin Gernát. "Začalo to pri Marekovi Hrivíkovi, mal výborný forček. ´Geri´ je aktívny, čakal som, že tam pôjde. Pekne sme si to vymenili a využili sme priestor."

Cehlárik zvýšil na 2:0, od toho momentu mali Slováci zápas pevne v rukách. O prvý gól sa postaral Libor Hudáček, jeho strelu si vrazili Nemci do vlastnej bránky. "Prvý gól nás naštartoval. Vždy je lepšie, ak ho dáte, ako keď by sme mali doťahovať. Ale celá Liborova formácia aj s Jurčom je aktívna, som rád, že im to padlo," dodal Cehlárik.

Zverenci Craiga Ramsayho však opäť nedokázali využiť presilovku, v tej záverečnej na konci zápasu však mali ku gólu veľmi blízko. "Z tých šancí musíme dať gól. Pohyb je fajn, aj výmena pukov, ale tie strely by mali byť lepšie. Aby sme mohli aj dorážať. Možno by bolo dobré dávať to viac na zadnú žŕdku," zamyslel sa slovenský útočník.

Zápas proti USA sa odohrá v rovnakom čase ako duely s Lotyšskom a Nemecko. Na regeneráciu tak nemajú Slováci ani 24 hodín. "Vyzerá to tak, že nám čas 12.10 sedí, zvládli sme oba zápasy. Sme rozbehnutí a musíme si to preniesť aj na zajtrajšok," uzavrel Cehlárik.