Main Content

VIDEO: Tomáš Tatar opäť bodoval. Takto asistoval Hischierovi

pondelok, 14. február 2022 08:15 | Autor: TASR

Dawson Mercer a Tomáš Tatar
Dawson Mercer a Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Tomáš Tatar si pripísal svoju desiatu asistenciu v prebiehajúcej sezóne zámorskej NHL, jeho New Jersey však prehralo doma s Pittsburghom 2:4. Washington v zostave s obrancom Martinom Fehérvárym nestačil doma na Ottawu 1:4. Pri triumfe Buffala v Montreale 5:3 sa útočník Jeff Skinner zaskvel štyrmi gólmi a pridal aj asistenciu. Montreal prehral desiatykrát v sérii.

Tatar prihral švajčiarskemu útočníkovi Nicovi Hischierovi v 43. minúte na vyrovnávajúci gól na 2:2, o víťazný zásah hostí sa však o štyri minúty neskôr postaral Brian Boyle. Pittsburgh si potom poistil vedenie gólom do prázdnej bránky. Tatar odohral 14:51 min, okrem asistencie mal dve strely na bránku. V sezóne má na konte spolu 19 bodov (9+10) v 46 dueloch. Jeho krajan a spoluhráč Marián Studenič strávil na ľade 10:52 min a mal štyri strely na bránku. Pittsburgh vyhral tretíkrát za sebou.

Ottawa po dvoch prehrách zabrala naplno, keď si vo Washingtone už v prvej tretine vypracovala dvojgólový náskok. Jediný zásah domácich zaznamenal Nicklas Bäckström na začiatku prostrednej časti. Fehérváry bol štvrtý najvyťaženejší hráč Capitals s minutážou 20:08, do štatistík mu pribudol mínusový bod, jedna strela na bránku, päť bodyčekov a štyri zblokované strely.

Dallas bez slovenského obrancu Andreja Sekeru (zranenie v hornej časti tela) prehral doma s Coloradom 0:4. Svoje 22. čisté konto v NHL zaznamenal brankár hostí Darcy Kuemper, ktorý čelil 23 strelám. Jeho spoluhráč Gabriel Landeskog sa pod výhru podpísal dvoma gólmi.

NHL - výsledky:

Montreal - Buffalo 3:5, Washington - Ottawa 1:4, New Jersey - Pittsburgh 2:4 /T. TATAR za domácich 0+1/, Dallas - Colorado 0:4