Main Content

Sokolíci sa predstavia v Žiline. Pod Dubňom ich čakajú atraktívne zápasy

nedeľa, 13. február 2022 19:09 | Autor: TASR

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov
Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov | zdroj: TASR

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov privíta v marcových zápasoch kvalifikácie ME 2023 rovesníkov zo Severného Írska (25. marca) a Španielska (29. marca) v Žiline. Informoval o tom portál futbalsfz.sk.

Sokolíci v aktuálnej kvalifikácii hrávali domáce stretnutia v Nitre, kde najskôr zdolali Litvu 3:1 a následne Maltu 4:0. Na marcové zápasy bojov o záverečný turnaj, ktorý hostí Gruzínsko a Rumunsko, sa však trénerský štáb rozhodol pre zmenu.

Dvadsaťjednotkári privítajú hráčov Severného Írska a Španielska v Žiline na štadióne MŠK. "Budeme hrať dva zápasy doma a vzhľadom na nepredvídateľné poveternostné podmienkam na Slovensku v marci, chceme mať zabezpečené stabilné podmienky na tréningy a zápasy,“ vysvetlil hlavný dôvod zmeny štadióna v domácom prostredí asistent trénera Tibor Goljan. Obom súperom v C-skupine majú Slováci čo vracať, keď na ich pôde podľahli o gól. V Lurgane prehrali 0:1 a v Seville 2:3. 

Kým sa v Nitre hrali zápasy na prírodnej tráve, v Žiline sa bude hrať na umelom povrchu. "Máme kvalitných hráčov, ktorí vedia hrať na oboch povrchoch. Až samotné zápasy ukážu, aký to bude mať vplyv na kvalitu našej hry a výsledok,“ uviedol Goljan.

Slovenská reprezentácia do 21 rokov naposledy nastúpila v Žiline na kvalifikačný zápas v marci 2018, keď zverenci vtedajšieho trénera Ota Brunegrafa zdolali po góloch Haraslína, Sipľaka a dvoch zásahoch Mráza rovesníkov z Albánska 4:1. Sokolíci odohrali pod Dubňom aj prípravné stretnutie s Grékmi v marci 2019, hráči pod vedením Adriana Guľu zvíťazili 4:3. Z aktuálneho kádra Jaroslava Kentoša si s výberom z Peloponézskeho polostrova zmerali sily Matúš Kmeť, Matúš Vojtko a Peter Pokorný, ktorý otvoril skóre duelu.

Ďalší program SR 21 v kvalifikácii ME

25. marca Slovensko – Severné Írsko (v Žiline)

29. marca Slovensko – Španielsko (v Žiline)

3. júna Malta – Slovensko

7. júna Slovensko – Malta