Main Content

Šampión Afriky Mané je späť v Liverpoole. Kedy bude môcť hrať?

sobota, 12. február 2022 09:20 | Autor: TASR

Sadio Mane
Sadio Mane | zdroj: TASR

 Po oslavách titulu na Africkom pohári národov sa senegalský futbalista Sadio Mané vrátil do svojho klubuLiverpool FC. Na súpiske anglického tímu by tak mohol figurovať už v nedeľnom zápase Premier League na trávnikuBurnley, informovala agentúra AP.

Mané priviedol svoju krajinu k prvého titulu na kontinentálnom šampionáte. V úvode finálového súboja proti Egyptu síce nepremenil jedenástku, no po bezgólovom priebehu to bol práve on, kto v penaltovej lotérii rozhodol o triumfe "Levov od Tarangy".

Po prílete do senegalskej metropoly Dakaru absolvoval spoločne s celým tímom stretnutie u prezidenta, klub mu doprial pár dní na oslavu. "Pravdepodobne bude ešte mysľou niekde inde. A hlavne uvidíme, v akom stave bude po oslavách jeho fyzická kondícia," odpovedal tréner Liverpoolu Jürgen Klopp na otázku, na koľko minút dá Manému v nedeľu priestor.

"The Reds" sú v tabuľke druhí s deväťbodovou stratou na Manchester City, odohrali však o zápas menej ako líder súťaže. Burnley je na chvoste 20-členného pelotónu, keď v doterajšom priebehu ročníka dokázalo uspieť za tri body len raz.