Main Content

Philadelphia stavila na legendu. Pomôže toto meno manažmentu Flyers?

streda, 9. február 2022 10:10 | Autor: TASR

Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers | zdroj: TASR

 Danny Briere sa stal špeciálnym asistentom generálneho manažéra klubu zámorskej hokejovej NHL Philadelphia Flyers. Bývalý útočník sa bude podieľať na všetkých aspektoch hokejových operácií organizácie, vrátane skautingu a hráčskeho rozvoja.

Štyridsaťštyriročný Briere ukončil úspešnú kariéru v roku 2015, počas nej hral šesť sezón za Philadelphiu. V drese "letcov" odohral 364 duelov v základnej časti profiligy a pripísal si v nich 283 bodov (124+159). V roku 2010 priviedol tím do finále Stanleyho pohára, keď vyhral produktivitu play off so ziskom 30 bodov v 23 stretnutiach a prekonal tak klubový rekord.

Do Philadelphie teraz prišiel po piatich rokoch pôsobenia v klube nižšej zámorskej súťaže ECHL Maine Mariners, kde naposledy zastával funkciu prezidenta. Uplynulé dva roky mal vo Flyers čiastkový úväzok, pracoval s hráčmi a mladými nádejami na ľade i mimo neho. "Som nadšený z tejto novej príležitosti. Philadelphia je miesto, ktoré som dlho nazýval domovom a prežil som tu viaceré z najpamätnejších momentov v mojej kariére. Chcem sa poďakovať za dôveru a teším sa, že pomôžem v budovaní úspešného tímu," povedal Briere podľa agentúry AP.

TASR pripomína, že Briere odohral v NHL celkovo 17 sezón. V základnej časti nazbieral spolu 696 bodov (307+389) v 973 zápasoch. Okrem Philadelphie hral za Phoenix Coyotes, Buffalo Sabres, Montreal Canadiens a Colorado Avalanche.