Main Content

VLCI majú trofej! Žilina doslova rozmetala Prešov vo finále hokejového pohára

utorok, 8. február 2022 20:05 | Autor: Jakub Vaverka

Vlci Žilina
Vlci Žilina | zdroj: Daniel Stehlík

Dnes bolo na programe finále slovenského hokejového pohára. Ovládli ho hokejisti ŽIliny, ktorí nedali domácim Prešovčanom absolútne nijakú šancu.

Vo finále na prešovskom ľade sa stretlo domáce HC GROTTO, ako zástupca Tipos Extraligy, a Vlci Žilina, ktorí nastupujú v druhej najvyššej hokejovej súťaži, v Slovenskej hokejovej lige.

Zápas začal svižne, vedenia sa už v štvrtej minúte ujali Vlci zásluhou ruského útočníka Igora Safaraleyeva. Do dvojgólového trháku Žilinčanov poslal Jakub Cíger v druhej minúte druhej tretiny.  Na jeho presný zásah odpovedal Michnáč, ale miesto vyrovnania prišla vlčia smršť.

Náskok vynikajúco hrajúcich hostí postupne navýšili Drtina, Cíger, opäť Drtina a Petráš. Presne 12 minút pred koncom Vlci viedli pohodlne 6-1 a nič nenasvedčovalo tomu, že by Prešov mal tento zápas zdramatizovať. Tak sa aj stalo, Žilinčania si postrážili víťazstvo, ku ktorému dokráčali možno až prekvapivo suverénne. 

VLCI Žilina sa stali víťazmi slovenského pohára a zaknihovali zisk cennej trofeje. Ich hlavným tohtoročným cieľom ostáva postup do Tipos Extraligy. Momentálne iba v SHL patrí suverénna prvá priečka. Zaujímavosťou je, že hokejisti spod Dubňa využili štyri presilové hry a všetky v druhej tretine.