Main Content

Bude Tomáš Tatar vykúpený zo zmluvy?

utorok, 8. február 2022 11:42 | Autor: Róbert Kalnický

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Keď v lete podpisovalo New Jersey Devils zmluvu s Tomášom Tatarom, určite očakávalo od slovenského útočníka viac. 31-ročný útočník však zaostáva za očakávaniami a môže sa stať, že sa ho vedenie Diablov pokúsi vykúpiť spod zmluvy.

Rodák z Dubnice aktuálne zaťažuje platový strop Devils 4,5 miliónmi dolárov, pričom zmluvu má platnú do konca ročníka 2022/2023. Od šikovného krídelníka New Jersey očakávalo, že sa stane útočníkom, ktorý nadviaže na svoju formu z minulosti a stane sa lídrom mužstva.

To sa Tatarovi nepodarilo. Aktuálne má na konte 43 duelov, v ktorých strelil 8 gólov a pridal 9 asistencií. Momentálne to vyzerá, že to bude jeho najslabšia sezóna odkedy pôsobí v profilige. Navyše, v hierarchii útokov sa Tatar pomaly, ale isto prepadáva. V dnešnom dueli proti Ottawe nastúpil v tretej formácii. 

Ďalším faktorom, ktorý hrá v Tatarov v neprospech je jeho séria bez bodu. Slovenský útočník naposledy bodoval 7. januára v stretnutí proti Columbusu. To, či sa Tatara nepokúsi New Jersey vykúpiť spod zmluvy alebo poprípade vymeniť nám prezradia najbližšie týždne.