Main Content

Barani vstali z mŕtvych. Banská Bystrica otočila stratený zápas s Trenčínom

nedeľa, 6. február 2022 20:49 | Autor: TASR

Hokejisti Banská Bystrica
Hokejisti Banská Bystrica | zdroj: TASR

Banskobystrickí hokejisti v 37. kole Tipos extraligy zdolali na domácom ľade Trenčín 5:3, hoci po dvoch tretinách prehrávali 1:3. Duel otočili v poslednej dvadsaťminútovke štyrmi gólmi v rade. Jazýčkom na váhe boli v nedeľnom stretnutí presilovky. Tím spod Urpína hral trikrát v početnej výhode a strelil tri góly.

"Nezvládli sme nerovnovážny počet hráčov na ľade. To, čo nám v druhej tretine pomohlo, teda naše presilovky, tak to nás zrazilo dole v tretej tretine a žiaľ už sme na to nedokázali reagovať. Dalo sa zabrániť bystrickým gólom počas nášho oslabenia. Odkryli sme však také priestory, čo sa nám normálne nestáva ani v tréningu, tobôž nie v zápase. My sme v podstate otvorili súperovi diaľnicu a to nás, žiaľbohu, stálo zápas,“ uviedol po prehre v Banskej Bystrici asistent trénera Trenčína Peter Frühauf.

Ústrednou postavou trenčianskej Dukly bol v nedeľnom dueli útočník Denis Hudec. Hoci nastúpil na krídle štvrtej formácie, postaral sa o dva góly svojho mužstva. V druhej tretine najprv z protiútoku vyrovnal na 1:1 a pätnásť sekúnd pred druhou prestávkou rovnako z protiútoku zariadil dvojgólové vedenie. Na tabuli tak svietil z pohľadu domácich nepriaznivý výsledok 1:3. „Radšej by som s mužstvom vyhral, ako dal tieto dva góly. Mali sme to vo svojich rukách. Prvé dve tretiny sme hrali dobre. Tlačili sme sa do bránky, mali sme zápas pod kontrolou. V tretej tretine sme však urobili hlúpe fauly a oslabenia nám v tomto zápase nevyšli. Bystrica hrala presilovky veľmi dobre, využila všetky, aj preto vyhrala,“ netajil po zápase sklamanie 28-ročný útočník spod hradu Matúša Čáka, ktorého mrzela najmä nevydarená tretia tretina.

K nej ešte dodal: „Povedali sme si v šatni cez druhú prestávku, že budeme hrať jednoducho, aby sme si udržali výsledok 3:1 v náš prospech. Bystrica išla po nás, my sme nedostávali puky z nášho pásma. Z toho pramenili fauly. Chýbal nám väčší pokoj v tretej tretine. Mali sme hrať dobre celých 60 minút, nie iba štyridsať.“

Počas druhej prestávky bolo v banskobystrickej šatni rušno. Za stavu 1:3 si totiž mali hráči s trénermi rozhodne čo povedať. „Cez prestávku sme hovorili nielen my tréneri, ale aj hráči si medzi sebou niečo povedali. V konečnom dôsledku je to o hlave. Ak je hlava dobre nastavená a vysiela dobré signály telu, tak telo to nasleduje. V tretej tretine sme boli mentálne silní. Máme teda na čom stavať,“ uviedol banskobystrický kouč Antti Karhula, pričom k samotnému zápasu ešte poznamenal: „Prvých štyridsať minút bolo zložité a ťažké hrať proti Trenčínu, pretože produkoval kvalitný, dobrý hokej. Boli sme pod tlakom, nevedeli sme sa presadiť. Potrebnú iskru sme našli v tretej tretine, čo vyústilo do strelenia štyroch gólov. Vyhrali sme tak zápas a získali tri body, ktoré do tabuľky veľmi potrebujeme. Pomohli nám presilovky. Ich využívanie rozhoduje zápasy, to sa dnes potvrdilo.“