Main Content

HLASY: „Škriniarovci“ hovoria o krutom futbale. V tábore AC panuje radosť

nedeľa, 6. február 2022 09:50 | Autor: TASR

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Francúzsky futbalista Olivier Giroud v milánskom derby skvele zastúpil zraneného kanoniera Zlatana Ibrahimoviča. Dvoma gólmi v priebehu troch minút v záverečnej štvrťhodine otočil duel proti Interu a zamotal boj o taliansky titul. AC po víťazstve 2:1 stráca na mestského rivala iba bod, úradujúci majster má však zápas k dobru.

Inter v zostave so slovenským obrancom Milanom Škriniarom sa ujal vedenia v 39. minúte zásluhou Ivana Perišiča. Po rohovom kope na neho obrancovia AC zabudli a chorvátsky krídelník šikovne prekonal brankára Mikea Maignana. V druhom polčase však prišli veľké chvíle Girouda. V 75. minúte vybojoval loptu v strede loptu po súboji s Alexisom Sanchezom a v protiútoku v presile šiestich na troch na zadnej žrdi zasunul loptu do siete. O ďalšie tri minúty sa po šikovnej otočke uvoľnil do zakončenia a prestrelil Samira Handanoviča. Škriniar videl v 89. minúte žltú kartu a v úplnom nervóznom závere dostal červenú hosťujúci Theo Hernandez.

Giroud po zápase priznal, že v prvom polčase to pred bránkou AC poriadne horelo. "V úvodnom dejstve sme mali problémy a mohli sme inkasovať viac gólov. Po prestávke sme sa však dokázali zmobilizovať. Dúfal som, že sa v šestnástke dostanem do jednej-dvoch šancí a tak sa aj stalo. Pri prvom góle som mal trochu šťastia, druhému predchádzala skvelá prihrávka od Davida Calabriu. Som šťastný, že sme fanúšikom AC pripravili krásny večer a hrdý na náš tím, ktorý sa nikdy nevzdáva," uviedol Giroud pre akreditované médiá.

Tréner AC Stefano Pioli dal pred zápasom hráčom sľub, že v prípade triumfu na San Sire si mesiac nezapáli. "Určite ho dodržím. Prekážky sú neprekonateľné iba pre ľudí, ktorí neveria, že sa dajú zdolať. Videl som v opakovanom zábere, ako som po druhom góle trielil k hráčom a musel som sa začal smiať. V mojom veku by som už takto nemal hazardovať, no radosť bola taká obrovská, že som sa nedokázal udržať na uzde. Som pyšný na celý tím, verím, že víťazstvo v milánskom derby nám dodá veľa sebavedomia," cituje TASR Pioliho vyjadrenie pre denník Gazzetta dello Sport.

Podľa kapitána Interu Handanoviča je výsledok pre "nerazzurri" príliš krutý. "Takmer počas celého zápasu sme mali viac z hry, no napokon sme nezískali ani bod, aj taký niekedy býva futbal. AC nás potrestalo za nepresnosti, záverečnú štvrťhodinu sme nezvládli. Musíme sa z tejto prehry čím skôr otriasť, pretože nás v priebehu desiatich dní čakajú ďalšie tri dôležité zápasy - Taliansky pohár proti AS Rím, ligový duel na pôde SSC Neapol a úvodné osemfinále Ligy majstrov s Liverpoolom," zdôraznil slovinský brankár pre klubový web.