Main Content

DAC získal zaujímavú posilu z Brazílie: Prichádza skúsený brankár

sobota, 5. február 2022 18:41 | Autor: TASR

DAC Dunajská Streda
DAC Dunajská Streda | zdroj: S7

 Slovenský futbalový fortunaligista FC DAC 1904 Dunajská Streda angažoval brankára Ricarda Abela Barbosu Ferreiru, s ktorým podpísal kontrakt do leta 2023.

Tridsaťdvaročný Portugalčan má na konte vyše dvesto štartov v drese Portimonense.

Ferreira je odchovanec Sportingu Braga. V sezóne 2007/2008 sa stal členom kádra prvého tímu, do súťažného stretnutia však nezasiahol. Ďalšie dve sezóny strávil na hosťovaní v SC Olhanense, kde prispel k postupu do najvyššej súťaže a zároveň si v nej pripísal debut. V lete 2010 prestúpil do CS Maritimo. Ročník 2013/2014 strávil na hosťovaní vo vtedy druholigovom Portimonense SC, kde následne získal aj trvalý kontrakt. Na jar 2017 už ako brankárska jednotka oslavoval s mužstvom návrat do prvoligovej spoločnosti. "Videl som fantastickú infraštruktúru klubu a podmienky, aké sú tu k dispozícii, predurčujú DAC k tomu, aby bol úspešný. Som absolútne nadšený z tejto novej kapitoly v mojom živote a odhodlaný pomôcť mužstvu a novým spoluhráčom k zisku trofejí. Verím, že v náročných situáciách nám pomôžu fanúšikovia a spoločne vyhráme čo najviac zápasov. Som veľmi šťastný, že môžem byť hráčom tohto klubu," citoval Ferreiru oficiálny web DAC.

"Je vo veku, keď môže byť oporou nielen na ihrisku, ale aj v kabíne, kde bude najstarším hráčom mužstva. Vieme, že svoj klub opúšťa po siedmich rokoch, čo je výnimočné v dnešnom futbale, takisto vo veku 32 rokov prvýkrát odchádza zo svojej krajiny a od svojej rodiny, preto urobíme maximum, aby sme mu čo najviac uľahčili adaptáciu. Sme presvedčení, že spolu s Martinom Vantrubom a Danim Veszelinovom vytvoria trojicu, na ktorú sa budeme môcť aj naďalej plne spoliehať na kľúčovom brankárskom poste," vyjadril sa športový riaditeľ DAC Jan Van Daele.