Main Content

Kto je víťazom zimného prestupového obdobia? (Komentár)

streda, 2. február 2022 17:14 | Autor: Jakub Vaverka

Philippe Coutinho
Philippe Coutinho | zdroj: Instagram Aston Villa FC

Máme za sebou zimné prestupové obdobie, počas ktorého sme sa rozhodne nenudili. Január vo futbalovom priemysle bol naozaj napínavý, pričom prinieslo niekoľko presunov, o ktorých sa bude hovoriť ešte dlho.

Komentár Jakuba Vaverku

Coutinho do Aston Villy, Guimaraes do Newcastle, Vlahović do juventusu Turín či Aubameyang do Barcelony. O najväčších transferoch zimného prestupového obdobia by sme mohli hovoriť veľmi dlho. Našli sa kluby, o ktorých sa písalo denne, ako napríklad Newcastle či Barcelona, ale taktiež niekoľko celkov, od ktorých sa to nečakalo, mlčalo. Spomenúť stačí Manchester United, Chelsea či Manchester City alebo Real Madrid.

Veľmi aktívny bol Everton, ktorý získal trénera Franka Lamparda, na prestup napríklad Dele Alliho zo Spurs a na hosťovanie Donnyho Van de Beeka z Manchestru United. Karamelky zas prišli o Lucasa Digneho, ktorý posilnil Aston Villu, pričom The Villans potešili svojich fans najmä Coutinhom z Katalánska. Newcastle United urobil veľký krok k záchrane, keď získal spomínaného Guimaraesa, Burna, Targetta, Trippiera či Wooda. Rozhodujúce ale bude, ako sa tímu bude dariť na ihrisku.

Dušan Vlahovič
Dušan Vlahovič | zdroj: Twitter Juventus Turín

Kto ale vyhral zimné prestupové obdobie? Lákalo napísať Barcelona, ktorá angažovala Aubameyanga, Torresa aj Traorého, ale kto sleduje dianie na Camp Nou, potvrdí, že veci tam stále nie sú optimálne, pričom hlavne sága okolo Ousmanea Dembélého pripomína vyslovene blázninec. Barce ale dáme za šikovné kroky na transferovom trhu pomyselné druhé miesto.

Víťazom zimného prestupového obdobia sa stal Juventus Turín. Stará Dáma, ktorá pokračuje v Lige majstrov a bojuje o TOP 4 v talianskej Serie A, získala obrovskú posilu do útoku v podobe Dušana Vlahovića z Fiorentiny, pričom kvalitným transferom je aj príchod Denisa Zakariu z nemeckej Borussie Monchengladbach. Na druhej strane, odišli hráči ako Kulusevski či Bentancur, ktorí nepodávali výkony, aké sa od nich čakali, a klub na nich aj šikovne zarobil.

Biznis, ktorý urobili Zebry bol naozaj svetový. Uvidíme, ako im to pôjde v ostrých dueloch. Už teraz sa môžeme tešiť na to, čo prinesie leto, pretože veľké plány majú PSG, Real Madrid, Chelsea, Manchester United a aj Manchester City. Niečo nám hovorí, že sa budú diať veľké veci. Dresy zmenia mená ako Mbappé či Haaland. K tomu sa ale ešte dostaneme.