Main Content

Výrazné posily? V Ottawe sú pripravení robiť biznis

streda, 2. február 2022 12:06 | Autor: Róbert Kalnický

Kevin Fiala
Kevin Fiala | zdroj: TASR

Generálny manažér Ottawy Senators Pierre Dorion sa vyjadril, že v organizácii nie je proces prestavby. Napriek tomu však tím Senátorov opäť s najväčšou pravdepodobnosťou bude chýbať v play-off. Kvôli neúčasti vo vyraďovačkách sa však naskytá otázka možného posilnenia, pričom v zámorí sa otvorene hovorí o príchode dvojice útočníkov.

Hráčmi, na ktorých sa Ottawa pred Trade Deadline sú určite zaujímaví. Prvým menom, ktoré je na Dorionovom zozname je Kevin Fiala. Švajčiar sa dostal do formy, takže je otázne, či ho stále Wild budú chcieť vymeniť. V prípade, že k tomu však dôjde môže prísť z Ottawy zaujímavá protihodnota. Vedenie Divochov by mohli zaujímať najmä Nick Paul a Chris Tierney. Fiala vo veku 25 rokov dokazuje, že môže byť stabilným členom TOP 6, v mužstve Ottawy by mal rolu lídra, na ktorú je očividne pripravený.

Vzhľadom na blížiaci sa odchod Nicka Paula a Chrisa Tierneyho sa otvára možnosť príchodu ďalšieho útočníka. Konkrétne je ním Danton Heinen. 26-ročný Kanaďan je hráčom Pittsburghu, za ktorý odohral v tejto sezóne 40 duelov so ziskom 18 kanadských bodov. Po sezóne mu skončí zmluva, takže s najväčšou pravdepodobnosťou opustí Pens. Pre Tučniakov však väčší zmysel dáva jeho trejd už pred uzávierkou prestupov.