Main Content

Nenaplnil očakávania: Ktorý tím uloví Petra Mrázka?

pondelok, 31. január 2022 19:18 | Autor: Róbert Kalnický

Petr Mrázek
Petr Mrázek | zdroj: TASR

Český brankár Petr Mrázek v Toronte nepresvedčil. Hoci sa Javorové listy nechystajú nakupovať nového strážcu svätyne, zdá sa, že časy 29-ročného rodáka z Ostravy sú naplnené.

Informuje o tom Jeff Marek zo Sportsnet. Podľa jeho slov sa generálny manažér TML nebráni jeho výmene. V hre sú pritom minimálne traja záujemcovia. V zámorí sa šepká o interese Edmontonu Oilers, Colorada Avalanche či Washingtonu Capitals.

Olejári potrebujú brankára. Toto tvrdenie už platí nejakú dobu, no v tíme z Alberty je ticho. Duo Smith - Koskinen nespĺňa parametre tandemu, ktorý by mal Oilers dotiahnuť do play-off. Ako reálna alternatíva sa javia Joonas Korpisalo, Petr Mrázek či Marc-André Fleury.

Druhým adeptom na zisk Mrázka je Colorado Avalanche. V mužstve s Denveru by sa stretol s krajanom Pavlom Francouzom a Darcym Kuemperom. Prvý menovaný aktuálne predvádza fantastické výkony. Rozbieha sa však aj Kuemper, ktorý naposledy zastavil strelcov Buffala.

Vo Washingtone by mohol Mrázek nahradiť Rusa Ilyu Samsonova. Aj v organizácii Capitals by sa stretol s krajanom. Vítek Vaněček pomaly, ale isto začína s pozície jednotky vytláčať Samsonova. Ten stráca pôdu pod nohami a príchod Mrázka by mu ešte pridal zopár vrások na čele.