Main Content

VIDEO: Australian Open: Tsitsipas tretíkrát do semifinále, stačili mu tri sety!

streda, 26. január 2022 10:09 | Autor: TASR

Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas | zdroj: TASR

Melbourne 26. januára (TASR) - Grécky tenista Stefanos Tsitsipas sa tretíkrát v kariére prebojoval do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Štvrtý nasadený hráč si v stredu poradil s jedenástkou "pavúka", Jannikom Sinnerom z Talianska hladko 6:3, 6:4, 6:2. V boji o finále nastúpi proti víťazovi súboja medzi Rusom Daniilom Medvedevom a Felixom Augerom-Aliassimeom z Kanady.

Prvý set sa lámal v druhom geme, v ktorom sa Tsitsipasovi podarilo brejknúť súpera, a následne sa na svojom podaní ujal vedenia 3:0. Náskok už z rúk nepustil a dejstvo dopodával do víťazného konca. Druhá sada mala podobný priebeh, Sinner stratil servis v treťom geme, náskok súpera už nedokázal zmazať a prehral 4:6. Tretí set bol ešte jednoznačnejší, finalista vlaňajšieho Roland Garros prelomil podanie Taliana v tretej i piatej hre a na vlastnom servise premenil hneď úvodný mečbal.

"Pomohli mi pokora, uvedomoval som si, že nastupujem proti výbornému hráčovi. Sústredil som sa na moje silné stránky, využil som moju taktiku. Vždy si užívam podporu publika na centrálnom dvorci," povedal vo vysielaní Eurosportu 23-ročný Grék, ktorého nerozhodili ani krátka dažďová prestávka a zatiahnutie strechy.

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Stefanos Tsitsipas (Gréc.-4) - Jannik Sinner (Tal.-11) 6:3, 6:4, 6:2