Main Content

VIDEO: Skvelá Vlhová vedie po 1. kole obráku v Kronplatzi!

utorok, 25. január 2022 12:29 | Autor: TASR

Kronplatz 25. januára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole utorňajšieho obrovského slalomu Svetového pohára. V talianskom Kronplatzi viedla o 34 stotín sekundy pred Švédkou Sarou Hectorovou, priebežne tretia bola Američanka Mikaela Shiffrinová s mankom 0,59 s.

Dvadsaťšesťročná slovenská reprezentantka sa do kolotoča SP vrátila po tom, ako vynechala víkendové podujatie v rýchlostných disciplínach v ďalšom talianskeho stredisku Cortina d´Ampezzo. Sústredila sa práve na "obrák" a stratégia slávila úspech. Generálku na ZOH otvorila so štartovým číslom 1. V slnečných podmienkach išla veľmi dynamicky, plynulo prechádzala z oblúka do oblúka a svoju jazdu vygradovala v klopenej strmine, kde získala najväčší náskok v porovnaní so súperkami. Ako jediná zvládla trať pod minútu.

"Povedala by som, že moja prvá jazda bola dobrá. Cítila som sa fajn, od začiatku do konca som neurobila žiadnu chybu. Som veľmi spokojná, 2. kolo (13.30) bude viac v tieni. Bude to boj, ale som tu na to, aby som odviedla to najlepšie. Pokúsim sa o to," povedala Vlhová pre Zväz slovenského lyžovania (ZSL).

K suverénnej Vlhovej sa ako-tak priblížila jedine líderka hodnotenia disciplíny a víťazka predchádzajúcej súťaže Hectorová, ale aj ona v dolnej polovici zaostala. Shiffrinovej na lepší čas chýbalo viac dravosti.