Main Content

Edmonton je v hre o trojicu brankárov: Príde Ovečkinov spoluhráč?

štvrtok, 20. január 2022 10:43 | Autor: Róbert Kalnický

Vítek Vaněček
Vítek Vaněček | zdroj: TASR

Edmonton Oilers potrebuje posilniť brankársky post. Duo Smith - Koskinen nenapĺňa očakávania. Ak chcú Olejári postúpiť do play-off, bude nutný príchod gólmana.

Podľa Elliotta Friedmana a Jeffa Mareka sa spomínajú tri mená: Semyon Varlamov, Vítek Vaněček a Joonas Korpisalo. Vyzerá to, že plán ohľadom Jaroslava Halák Olejárom nevyjde. To je dôvod, prečo by GM Ken Holland mal mať záujem o niekoho z tejto trojice.

Varlamov nezažíva najlepší ročník, no so zápasmi v play-off má dostatok skúseností. Vaněček by mohol byť pre Oilers skrytým tromfom. 26-ročný Čech zarába len 716 tisíc dolárov a podáva veľmi dobré výkony. Úspešnosť zákrokov si drží stabilne nad 91 percent, takže by mohol byť tou správnou voľbou.

V hre je aj Fín Joonas Korpisalo. 27-ročný gólman plní v mužstve Columbusu rolu dvojky. Z nej ho pomaly, ale isto vytláča mladík Tarasov. V Edmontone by sa mohol stretnúť s viacerými krajanmi. Pamätná je jeho jazda vyraďovačkami v ročníku 2019/2020, kedy odchytal 9 stretnutí, v ktorých dosiahol 94,1-percentnú úspešnosť zákrokov.