Main Content

Seattle sa obzerá po posilách: V hľadáčiku sú dvaja mladíci

streda, 19. január 2022 13:50 | Autor: Róbert Kalnický

Jesperi Kotkaniemi
Jesperi Kotkaniemi | zdroj: TASR

Seattle Kraken nezažíva najlepšiu premiérovú sezónu v NHL. GM Ron Francis zostavil tím, ktorý mal byť pred play-off vhodne doplnený. Všetko však nasvedčuje tomu, že Krakeni budú pred uzávierkou prestupov predávať. Nájdu sa však aj hráči, ktorý by účastníka Pacifickej divízie mohli posilniť.

Prvým menom je Fín Jesperi Kotkaniemi. 21-ročný útočník pred sezónou posilnil Carolinu Hurricanes a mal sa stať jedným z lídrov Hurikánov. Nedokázal však naplniť očakávania. Navyše, zarába 6,1 milióna dolárov ročne, čo je pri všetkej úcte veľmi vysoká suma. Preto by pre tím z mesta Raleigh dával jeho odchod zmysel.

Zaujímavým artiklom je aj o dva roky starší Sam Steel. 23-ročný Kanaďan pôsobí v Anaheime Ducks. Ročne zarába len necelých 875 tisíc dolárov, no zmluva mu končí po tejto sezóne. Steela draftovalo vedenie Káčerov z celkového 30. miesta v roku 2016. Treba však povedať, že stávka na jeho meno sa začína javiť ako nesprávny ťah. Je pravdepodobné, že sa ho Anaheim bude pokúšať pred Trade Deadline vymeniť, pričom v Seattli by pre neho mohlo byť miesto.