Main Content

VIDEO: Švajčiar Timo Meier strelil LA kings 5 gólov a napodobnil Petra Bondru

Švajčiarsky hokejista Timo Meier zažiaril v nočnom zápase NHL medzi San Jose a Los Angeles. Víťazstvo domácich Sharks 6:2 zariadil piatimi gólmi. 

Meier sa stal prvým hráčom v klubovej histórii, ktorý nastrieľal v jednom zápase päť gólov. V celej NHL sa mu to podarilo ako piatemu hokejistovi od roku 2000 a prvému od 5. marca 2020, keď sa rovnakým kúskom blysol Mika Zibanejad pri víťazstve jeho NY Rangers nad Washingtonom (6:5 pp). V decembri 2007 dal päť gólov slovenský kanonier Marián Gáborík v drese Minnesoty v dueli proti New York Rangers. "Skutočne si nepamätám, kedy som dal naposledy päť gólov v jednom zápase. Možno v nejakom juniorskom zápase vo švajčiarskej lige. Je to skvelý pocit, mám veľkú radosť, ale na druhej strane nechcem lietať v oblakoch. Máme deň voľno a ide sa späť do práce. Je však pravda, že takýto zápas vám dodá sebavedomie," povedal 25-ročný Meier, ktorý v prvej tretine zaznamenal hetrik a po štyridsiatich minútach mal na konte päť gólov. 

Naposledy skóroval v NHL päťkrát v úvodných dvoch tretinách bývalý slovenský útočník Peter Bondra, ktorému sa to v drese Washingtonu Capitals podarilo 5. februára 1994 proti Tampe Bay Lightning. Darilo sa aj Tomášovi Hertlovi, ktorý si pripísal štyri asistencie, obranca Erik Karlsson mal bilancou 0+3 a zaznamenal jubilejnú 500. asistenciu v kariére. Štyri góly v drese Sharks v jednom zápase strelili pred Meierom aj Evander Kane, Hertl, Patrick Marleau a Owen Nolan.